banner460
banner128

Çatalca'da 5 bin fidan toprakla buluşturuldu

 

Doğaya verilen zararın önüne geçmek ve farkındalık yaratmak için düzenlenen “Atıklar Orman Olsun” kampanyasının Ağaç Dikme Şenliği, bugün Çatalca Akalan Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Bakırköy Lions Kulubü öncülüğünde, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı; İstanbul Bölge Müdürlüğü, EAG Geri Dönüşüm A.Ş. ve Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) desteği ile “Atıklar Orman Olsun” kampanyası kapsamında Çatalca Akalan Mahallesi’nde 5 bin fidan toprakla buluştu. Düzenlenen  “Ağaç Dikme” etkinliğine, İlçe dışında olduğu için katılamayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı temsilen Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Uçar ve Erhan Güzel katıldı. Akalan Mahalle Muhtarı Halil Akgeyik’inde konuklarla tek tek ilgilendiği etkinlikte ayrıca; Çatalca Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sait Özkara, Bakırköy Lions Kulübü Başkanı Erdal Teknikel, önceki dönem Başkanı Zevcet Baytöre ve dernek üyeleri, Lions Dernekleri 118-E Başkanı Celil Vardar, İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir ve dernek üyeleri, ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, Türkiye Körler Vakfı Başkan ve Üyeleri yer alarak ağaç dikimi gerçekleştirdi.

 

Sürdürülebilir sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kampanyayla,  bir sene içinde 150 ton atık elektrikli ve elektronik eşya toplanarak bunlardan elde edilen gelirle 5 bin ağaç dikiminin gerçekleştirildiğine vurgu yapılan konuşmalarda, günlük hayatta sıkça kullandığımız televizyon, bilgisayar, yazıcı, cep telefonu, klima, ütü gibi elektrikli ve elektronik eşyaların çöpe atıldığında hem ülke ekonomisine hem de çevreye zarar verildiğine vurgu yapıldı.

 

 Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya yardım ve desteklerinden dolayı verilen teşekkür plaketini alan Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, böylesine önemli bir projede emeği geçenlere Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Belediyesi adına teşekkürlerini sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.