banner460
banner128

Çatalca Subaşı meydana kavuşuyor

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yepyeni bir projeye imza atarak Subaşı Mahallemize vatandaşlarımızın toplanma ve buluşma noktası olacak bir meydan yapıyor.

Kentlerin, ilçelerin, mahallelerin en önemli ihtiyaçlarından biridir meydanlar. Yaşayan halkla bütünleşen, bölgenin ruhunu içinde barındıran, kimi gün koşuşturma arasında hızla geçtiğimiz, kimi gün de bir bankta, boş boş vakit geçirdiğimiz meydanlar aynı zamanda sosyal paylaşım alanlarımızdır.

Çatalca’nın her sokağı, her mahallesi ile daima yakından ilgilenen, zamanının büyük kısmını mahalle ziyaretlerine ayırarak vatandaşlarla birebir görüşen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, halktan gelen talep ve istekleri de anında değerlendirmeye alıyor.

570m² alan meydan olarak düzenleniyor

Başkan Cem Kara, mahalle meydanı niteliğinde bir alan bulunmayan Subaşı Mahallesi’ne, çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği, günün her vakti kullanıma uygun, vatandaşlarımızın sosyal birlikteliğini kuvvetlendirecek bir meydan yapıyor.

Gökçeali Caddesi üzerinde bulunan yüzölçümü yaklaşık 570m² mevcut yeşil alan mahalle sakinleri için meydan olarak düzenleniyor.

Çalışmalar tamamlandığında Subaşı Mahallemiz, bölge halkının toplanma, buluşma noktası olabilecek, birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapacak bir meydana sahip olacak.

Güvenlik tehdidi oluşturan yüksek çit bitkileri kaldırıldı

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından alanda etüt çalışması yapılarak gerekli ihtiyaçlar belirlendi ve alana uygun bir proje hazırlanarak yapımına başlandı.

Çalışmalara başlayan ekipler öncelikle alanı perdeleyen ve güvenlik tehdidi oluşturan yüksek çit bitkileri kaldırılarak alandaki farkındalığı artırdı. Sert zemin çalışmaları devam eden alanda yol aksları, oturma alanları ve kaldırım çalışmaları da ekiplerin yoğun mesaisiyle yapılıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni bir büstü yapılıyor

İçerisinde atıl bir süs havuzu, kullanışsız hale gelmiş çocuk oyun grubu, oturma alanları, duvarlar ve aydınlatmalar bulunan alan, yeni bir Atatürk büstü yapılarak, modern aydınlatma direkleri ile donatılacak, yepyeni bir çehreye kavuşturularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Bu çalışmalar dışında bitkilendirme ve çim düzenleme çalışmaları ile bölge halkımıza yakışmayan yeşil alan, mahallede bir cazibe merkezi, güzel bir meydan haline getirilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.