banner460
banner128

Çatalca Halk kütüphanesi açıldı

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İlçe Halk Kütüphanesi açılışına katıldı. Yeni yerinde hizmet vermeye başlayan kütüphane de hem çocuk hem de yetişkinler için kitaplar bulunuyor.

Öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından modern, donanımlı ve güncel kitapların yer aldığı Çatalca İlçe Halk Kütüphanesi yeni yerinde hizmete girdi.

Kütüphanenin açılış töreni; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, İl Kültür Müdür Yardımcıları, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Ülkemizde kitap okuma oranı düşük

Çatalca Kaymakamı açılışta yaptığı konuşmada “Bugün burada güzel bir seremoniye şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yerin hayata geçmesi çok kolay değil elbette. Gönül çok daha güzel mekânlarla çocuklarımızı, gençlerimizi buluşturmak istiyor. Ama kısa süre içerisinde dar imkânlarla yapabileceğimizin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Gençlik Merkezi’nin içinde bir okuma salonu olması vazgeçilmez. Gençleri kötü alışkanlıklardan korurken onlara açmış olduğumuz değişik kursların yanı sıra kütüphane ve sanat atölyesi bir bütün olarak Gençlik Merkezi’ni tamamlıyor. Ülkemizde kitap okuma oranı son derece düşük. Maalesef ülkemizde gençler kadar büyüklerin kitap okuma oranı da düşük. Yetişkinlerde davranışları değiştirmek oldukça zor ama çocuklarımıza çocukluktan itibaren çaba gösterirsek yarının büyüğü olan çocukların okuyan bir nesil olmasını sağlayabiliriz. Öncelikle çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Bu kütüphaneyi bu mantıkla açtık. Kütüphanemizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Eğitimci biri olarak kitabın değerini bilirim

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kitap okumanın önemine değindiği konuşmasında “8 yıldır belediye başkanıyım ama onun öncesinde bir eğitimciyim. Okumanın, kitabın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Bugün Kütüphane Haftası’nda kütüphanenin Gençlik Merkezi’ne taşınmış olması gerçekten çok sevindirici. Buna katkı sunan başta Kaymakamımızı, İl Müdürlüğümüzü ve bürokrat arkadaşlarımı kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Hiçbir kısıtlama olmadan okumaya ihtiyacımız var

Başkan Cem Kara sözlerine her zaman her yerde kitap okunmalı diyerek devam etti. Başkan Kara, “Aslında sadece bir mekânı değil bizler her mekânı, meydanları da, kafeleri de, diğer oyun salonlarını da kütüphaneye çevirebilmeliyiz.  Hepimizin okumaya ihtiyacı var, hiçbir kısıtlama olmaksızın her türlü kitabı okuyabilmeliyiz, anlayabilmeliyiz. Bunun kendimizi ne kadar geliştirebileceğini gayet iyi biliyorum. İlçe Kütüphanemizin güzel bir mekânda, ana yol güzergâhında ve her yaştan insanımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. Program kütüphanenin gezilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.