banner460
banner128

Çatalca Anneler Günü'nü kutladı

Çatalca, Anneler Günü'nü coşkuyla kutladı

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü, Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla coşkuyla kutlandı.

Çatalca Belediyesi geleneksel olarak her yıl düzenlediği, renkli ve duygulu bir Anneler Günü programına daha ev sahipliği yaptı. Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi Spor Tesisinde düzenlenen Anneler Günü kutlamasına yoğun ilgi gösteren anneler, hafızalardan silinmeyecek bir gün geçirdi.

Ev sahipliğini Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Eşi Nurhan Kara’nın yaptığı programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yanı sıra Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Gökhan Sunman, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, Okul Müdürleri eşleriyle katılım gösterdi. 

Çatalca’nın her yerinden annelerin katılımıyla gerçekleşen programda anneler kapıda karanfillerle karşılandı.

Anneleri bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı konuşmada, annelerin yaşam kaynağı olduğunu söyledi. Başkan sözlerinde, ”Çok değerli İlçe Kaymakamım, çok saygıdeğer hanımefendiler, annelerimiz, onları bugün bu özel günde yalnız bırakmayan değerli eşleri saygıdeğer beyefendiler ve çocukları, annelerin torunları, hepinizi anneler gününde saygı ve sevgiyle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Gününüz kutlu olsun. Sadece annelerimizin değil, anne adaylarımızın da anneler gününü de şimdiden kutluyorum. Siz değerli annelerimiz, değerli kadınlarımız, genç kızlarımız her konuşmamda söylüyorum, sizler bizlerin varlığının, birliğinin, dirliğinin temelisiniz. Sizler bizim yaşam kaynağımızsınız. Sizsiz bir hayatın olması, sizsiz bir yaşamın olması mümkün değildir. Bütün annelerin önünde hürmetle, saygıyla eğiliyorum. Sizler değerli annelerimiz biz çocuklarınızı büyüttünüz. Yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Bizleri bu günlere getirmek için saçınızı süpürge ettiniz. En büyük çileyi, en büyük cefayı sizler çektiniz, en büyük fedakârlıkları sizler yaptınız. Sizlerin hakkının ödenmesinin mümkün olmadığını biliyoruz. Cennetin de siz anaların ayağı altında olduğunu biliyoruz. O nedenle biz çocuklara düşen görev; sizlere her zaman hürmet etmek, sizin sıkıntılı, neşeli, acılı, hüzünlü, hasta gününüzde evlatlarınız olarak yanınızda olmak ve bizimde size karşı olan görevlerimizi yerine getirmektir. Ben bütün evlatların annelerine layık olmak için çalıştıklarını çaba sarf ettiklerini düşünüyorum. Sizler bizleri karşılıksız, sınırsız seviyorsunuz, gerçekten kalpten ve gönülden seviyorsunuz. Bizlerde sizlere layık olmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Değerli annelerimiz bu 14 Mayıs’ta da her zaman olduğu gibi yine evinizde kahvaltı yapmak yerine ailenizle çocuklarınızla bizimle burada oldunuz. Her birinize bizi tercih etmenizden dolayı, günün birkaç saatini bize ayırmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Kadınlar Günümüzde, Anneler Günümüzde, diğer özel gün programlarımızda her zaman bizlere destek oldunuz. Bütün anneler iyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, iyi ki hep birlikteyiz. Bugün buradan bizimle olamayan bütün annelerimize, evinde hastası olan, evinde yaşlısı olan, çocuğu olan bizim yanımıza gelemeyen bütün annelere de buradan hürmetlerimi saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum. Bir kez daha önünüzde saygıyla eğiliyorum. Anneler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Başkan Cem Kara sözlerinin sonunda  “Konuşmalarını yapmak üzere size bir anneyi takdim edeceğim” diyerek Kaymakam İnci Sezer Becel’e mikrofonu takdim etti.


Toplumun harcı annelerimizdir

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel konuşmasında “Bütün annelerimizin, müstakbel annelerimizin Anneler Günü’nü saygı ve sevgiyle kutluyorum. Hepimiz biliyoruz ki dünyanın en zor görevi hiç bir karşılık beklemeden, hiçbir çıkar gözetmeden sevgiyle şefkatle yapılan tek görev. Bunu çok iyi biliyorum bende bir anneyim ve aynı zamanda çalışan bir anneyim. Bazen soruyorlar kaymakamlık mı zor annelik mi diye bana. Düşünmeden diyorum ki annelik daha zor. En kolay kızabildiğimiz, en kolay incitebildiğimiz kişiler de maalesef annelerimiz oluyor. Çünkü biz ne yaparsak yapalım ne kadar üzersek üzelim bizimle arasına mesafe koymayacak, bizi istisnasız affedecek kişi annelerimiz, nazımızın geçeceği tek insan annelerimizdir. Ancak hayatın çok kısa olduğunu da unutmamak lazım, onların kalbini kırmamaya özen göstermemiz lazım. Bizlere vermiş oldukları emeklerin karşılığını vermemiz mümkün değil ama bir nebze olsun karşılığını vermeye gayret etmemiz lazım. Bu toplumun harcı annelerimizdir. Geleceği şekillendiren ve geleceği şekillendirecek nesilleri yetiştiren annelerimizin kıymetini iyi bilelim. Anne adaylarımızı iyi yetiştirelim ki iyi nesiller yetiştirsinler. Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum bu güzel anlamlı günde bu kadar anneyi burada topladığı için hatırladığı için bizi sizlerle buluşturduğu için. Bir kez daha hepinizin anneler gününü kutluyor büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum”.

Program hep birlikte yapılan kahvaltı sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın anneler gününe özel hazırlattığı hediyelerin verilmesi ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.