banner460
banner128

BÜYÜKÇEKMECE'YE METRO VE METROBÜS SÖZÜ

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'ye hem metroyu hem de metrobüsü getireceklerini, Yenikapı-Beylikdüzü Metro Hattı'nın da artık Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olacağını belirtti. Uysal, 'Tüyap'tan aşağı kaygan o nedenle havadan mı olur, yoksa gölü dolaşır arkadaşlar çalışıyor' dedi. 

Büyükçekmece Ak Parti  partiye emek vermiş olanlara yönelik bir ‘Vefa Gecesi’ düzenledi.  Vefa gecesine katılan İBB Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı  Mevlüt Uysal Büyükçekmece’ye hem metto hem te metrobüs sözü verdi.

Çelik: 31 Mart'ta Büyükçekmece'de değişim gerçekleşecek 

Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, birlik beraberlik içinde 31 Mart’ta Büyükçekmece’de büyük değişimi gerçekleştireceklerini bildirdi. Çelik, ‘Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. 31 Mart akşamı Büyükçekmece’yi Mevlüt Başkanla hizmetle buluşturacağız’ dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ise, 31 Mart'a kadar İBB Başkanı olduğunu ve bir yandan Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olarak sahada seçim çalışmalarını yürüteceğini  söyledi. Uysal, şöyle devam etti:

"Belediye başkan adayları  arasında en çok çalışan ben olacağım, bunun sözünü veriyorum. Sizlerden de isteğim 39 ilçe içerisinde teşkilatımız en çok çalışan teşkilat olmalı. İlçemizde 24 mahalede 35 seçim irtibat bürosu açtık. Gerekirse daha da açacağız.  Büyükçekmece'yle ilgili olarak bütün çalışmaları tamamladık. Bu yerel seçimlerde inşallah farkla kazanacağız. Bunun için de seçmenlerimizle birebir irtibat halinde olmamız gerekiyor. 2,5 ay boyunca gece gündüz demeden çalışacağız. Seçim bürolarımızı, toplumumuzun her yaştan ve kesimden insanları ağırlayıp bilgi verebileceğimiz yerler olarak kullanacağız. Mahallelerimizi sokak sokak, ev ev gezerek, hizmetlerimizi anlatıp onları ikna etmeye çalışacağız."

“Havadan mı olur gölü mü dolaşır ama gelir”

Mevlüt Uysal, bir mahalle sakininin kendisine  "Büyükçekmece'ye metro gelecek mi?" sorusu sorduğunu hatırlatarak, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. TÜYAP'a kadar gelen Yenikapı-Beylikdüzü Metrosu var. Büyükçekmece'ye bu hattımızı uzatma konusunda o proje üzerine çalışıyoruz. TÜYAP'ın olduğu bölge, zemin olarak kaygan olan bir yer. Bu problemi aşmak için de iki formülümüz var. Bu hattı ya havadan getireceğiz ya da biraz daha genişletip göl kenarından dolaştıracağız. Bu iki ihtimal üzerine de arkadaşlarım çalışıyor. Yenikapı-Beylikdüzü Metro Hattı artık Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

 

 " Gebze-Halkalı Banliyö hattımız açılacak"

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın açılmasıyla metrobüsteki yoğunluğun azalacağını vurgulayan Uysal, "Metrobüs hattının uzatılması, daha önce de gündeme gelmişti. Metrobüsü şimdi uzatmaya kalkıştığımız zaman, zaten günlük 950 bin yolcu taşıyan metrobüs hattı daha da yoğunlaşacak. Şubat ayı içerisinde Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açılacak. O zaman metrobüsün yükü 150 bin dolayında azalacak. Bu hattın açılmasıyla metrobüsten bir miktar yolcu bu hatta kayacak ve bir rahatlama yaşanacak diye düşünüyoruz. Bu rahatlamanın oluşmasının ardından metrobüsü Büyükçekmece'ye kadar uzatacağız.”

O tebala konmayacak?

Mevlüt Uysal ayrıca yıkılan ‘Mutlulukşehri Büyekçekmece’ye hoş geldiniz ‘ tabelasıyla ilgili olarak, ‘Olmaz . Büyükçekmece İstanbul’a dahil.Olur mu öyle şey. Biz kazanırsak ta koymayacağız” derken,  Tüyap yanına çöp istasyonu ile ilgili olarakta ‘ İlçe belediyesi nereyi gösterirse ordan alırız çöpü. İsterse Çatalca tarafından göstersin, isterse kendi gitsin direk döksün..” ifadelerini kullandı. Uysal sahilde içkili lokantalara kurallara uyuldukça dokunulmayacağını  bildirdi. 

Geceye ayrıca ilçe eski başkanlarından; Yusuf Uzun, Recep Erol, Rahmi Yazıcı, Celal Babayiğit, Hatice Bozdağ, İlker Gürbüz ile belediye meclis üyeleri katıldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.