banner460
banner128

Büyükçekmece’de 4 bin 459 seçmen kaydı güncellendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bugün düzenlediği basın toplantısında ilçede son günlerde yapılan polis kontrolleri ve  AK Parti İBB Başkan Adayı Mevlüt Uysal’ın şaibeli seçmen iddialarına yanıt verdi.

 

Akgün’ün düzenlediği basın toplantısına; CHP  Genel başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP  Milletvekilleri;  Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Bülent Tezcan, Akif Hamza Çebi, Enis Berberoğlu, Emine Gülizar Emecen ve Zeynel Emre de katıldı.

İstanbul  Büyükçekmece’de çeşitli senaryolar üretilerek , İstanbul seçimine gölge düşürülmek istendiğini öne sürdü.  Dört günden bu yana binden fazla polisin sabahtan –akşam geç saatlere kadar, vatandaşların kapılarını çaldığını belirten Başkan  Akgün,   "2 yaşındaki çocuğun kimliğini isteyip, 10 yaşındaki çocuğa 'Seçmen misin?' diye sormak hangi hukuk hangi vicdanla bağdaştırılabilir? ya da 18 yaşındaki ilk defa oy kullanılmış bir öğrencinin annesinden öğrencinin kimliğini isteyen polis, annesinin 'Kimlik çocuğumun yanında, okulda' demesi üzerine o çocuğun sahte seçmen olduğunu tutanağa yazması hangi hukukla bağdaştırabilir? O anneyi bu tutanağa imza atmaya zorlamak nasıl bir adalet ve hukuktur" diye sordu.

2009 ile 2019 yılları arasında Büyükçekmece'deki seçmen sayılarını göstererek, "Nerede 24 bin artış? Bunu Sayın Mevlüt Uysal gelecek bize anlatacak" diyen Başkan Akgün,   "4 bin 459 seçmen kaydı güncellenmiştir. Bin 964 kişi ilçe dışından gelen seçmendir. Bin 159 kişi ilçe dışına giden seçmendir. 745 kişi AK Parti ve CHP'nin itirazları üzerine silinmiş seçmendir. 591 kişi ise bir mahalleden öbür mahalleden adres değiştirmiştir. Dolayısıyla hiçbir şekilde Büyükçekmece'de 20 binli, 30 binli 40 binli bir seçmen hareketi olmamıştır" diye konuştu.

Mizahla uğraşanlara malzeme oldu

Boş evlerdeki seçmen kayıtları iddiaları için Büyükçekmece'de oturan Metin Çağlayan adlı kişiyi de yanına çağıran Akgün, "Evlerini kentsel dönüşüme tabi tuttular. Ruhsatını aldılar. Bir arka mahallede dairesine taşınıyor. Bir sene sonra dairesi biteceği için ikametini oraya taşımıyor. Aynı mahalle olduğu için. Genel olarak kentsel dönüşümde vatandaş Büyükçekmece'de evini yıktığı zaman arka sokağa taşınıyorsa ikametini oraya taşımıyor. Hani o boş arsalar gösteriliyor ya, yıkılmış binalarda gösterilen adresten bir tane örnek sundum" diye konuştu

Soruları da yanıtlayan Başkan Akgün, Mevlüt Uysal'ın soyadlarına bakılarak seçmen düşürüldüğü yönündeki açıklamasıyla ilgili, "Benim adıma da bakarsanız benim o zaman Demokrat Parti'ye vermem lazım. Başında ak var. AK parti de olabilir. Bu tiyatrocular ve mizahla uğraşan arkadaşlarımız için güzel bir malzeme oldu" dedi.

Savcılıkta ifade verip vermediği yönündeki soruya ise Akgün, "İfade değil. Ben bilgilendirme için gitmiştim. Seçimden sonra, '10 gün sonra gel, bize bilgi ver' demişti. Bende dün gittim ve bilgilendirmemi yaptım" şeklinde yanıt verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.