banner460
banner128

Büyükçekmece yaz mevsimine hazırlanıyor

 

Büyükçekmece Belediyesi, yaz aylarında İstanbul’un gözdesi olan sahillerini yaz mevsimine hazırlıyor.

İstanbul ve Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Büyükçekmece sahilinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yeşil alanlarımız ve tertemiz sahillerimiz bu yaz mevsiminde de cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

İstanbullunun ilk tercihi Büyükçekmece

Her yaz mevsiminde milyonlarca İstanbullunun nefes alabilmek için ilk tercihi olan Büyükçekmece sahillerinde hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülürken, hayata geçirilecek yeni park ve yeşil alan projelerinde de sona gelindi. Yapılan çalışmaları teknik ekibiyle birlikte denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yenilenen Albatros Çocuk Parkı’nda da incelemelerde bulundu. İstanbul’daki yüksek yapılaşma ve trafik karmaşasının yarattığı olumsuzluklardan uzaklaşmak isteyen vatandaşların ilk tercihinin Büyükçekmece olduğunu belirten Başkan Akgün; “Kış mevsiminde 300 bin yaz mevsiminin de ise nüfusu 1 milyonu aşan Büyükçekmece’de artan nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu yaz Büyükçekmece yine İstanbul’un gözdesi olacak” dedi.

Albatros Çocuk Parkı fark yaratacak

Bu yıl Kordonboyu’nda yapılan en önemli çalışmaların arasında Albatros Çocuk Parkı bulunuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapım çalışmaları devam eden parkı, Başka Akgün’de yakından takip ediyor. Albatros Çocuk Parkı projesi, eski çocuk parkının kaldırılarak yerine, çok daha kapsamlı bir park alanının inşa edilmesini kapsıyor. 4500 metrekarelik alana inşa edilen park sayesinde, Büyükçekmeceliler Kordonboyu’nda doğayla iç içe, keyifli vakit geçirebilecekleri bir park ve meydana daha kavuşmuş olacak.

Acil Yol Bakım ve Onarım ekipleri sahil mesaisinde

Fen İşleri Müdürlüğü Acil Yol Bakım ve Onarım ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kordonboyu’nu yaza hazırlamaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, sahil yürüyüş ve bisiklet yollarının onarım bakım çalışmaları, çeşitli alanlarda boya çalışmaları gibi pek çok noktada mesai yapıyor.

Yeşil alan ve ağaçların bakımı aksatılmıyor

Ekipler tarafından Kordonboyu’nda gerçekleştirilen bir diğer çalışma da, sahilde bulunan yeşil alanların, parkların ve ağaçların tümüne uygulanan bakım ve onarım çalışmaları. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bakım çalışmaları sayesinde sahilin doğal güzellikleri korunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.