banner460
banner128

Büyükçekmece Meclisi çöp istasyonuna karşı tek yumruk oldu

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilmek istenen, Büyükçekmece ilçesi, Çakmaklı mahallesinde çöp transfer istasyonu kurulmasına yönelik girişime karşı tek yumruk oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Eğer bu çöp transfer istasyonu buraya kurulursa, bu meclis bunun vebalinden kurtulamaz” dedi.Büyükçekmece Belediye Meclisi Nisan ayı 3. oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste, komisyonlardan gelen 3 madde görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son iki aydır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilmek istenen Çakmaklı Mahallesi’nde çöp transfer istasyonu kurulmasına yönelik bir girişim olduğunu açıkladı.

 “Uyanık olmak zorundayız”

 Başkan Akgün, uzun yıllar önce bir vatandaşın mezarlık yapılması için Büyükçekmece Belediyesi’ne 35 metrekarelik bir alanı bıraktığını ve Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde bu alana Büyükçekmece Adliyesi’nin yapılmasının uygun görüldüğünü belirterek; “Geçtiğimiz ay burada çöp transfer istasyonu kurulması üzere bir karar alınmak üzereyken Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup başkan vekili arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Bende Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm ve geri çekildi. Ama bu ay içerisinde veya önümüzdeki günlerde bu konunun yeniden gündeme gelebilir. Büyükşehir meclis üyelerimiz uyanık olmak zorunda. Grup başkanvekilleri tarafından konu takip edilmeli. Çakmaklı mahallesinin merkezinde, arkasında 5 yıldızlı otel, kuzeyinde 2 tane okul ve sağlık tesisi olan bu yere kalkıp da bir çöp transfer istasyonu kurarsanız o bölgedeki vatandaşın yatırım yaptığı 5 yıldızlı oteli ve kamu kurumlarını mahvedersiniz” ifadesini kullandı.

 “Bu meclis vebal altında kalır”

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kendisinin de içinde olduğu 7 Büyükşehir Belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu sağlık, çevre, hukuk ve teknik konulara hakim meclis üyelerinden oluşturulacak bir heyet kurulmasını önererek şöyle konuştu; “CHP ve Ak Parti grup başkanları heyeti oluştursun. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’tan randevu alıp kendisini makamında ziyaret edelim. Ve bu bölgeye çöp transfer istasyonun kurulmasının uygun olmayacağını gerekçelerimizle anlatalım. Bu konu çok önemli. Eğer bu çöp depolama istasyonu buraya kurulursa bu meclis bunun vebalinden kurtulamaz.” 

 “Gelecek kuşaklar bizi affetmez”

 CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış, bu bölgede kurulacak bir çöp istasyonun çevre ve sağlık açısından sorun yaratacağı, bir rüzgar esintisiyle oluşan kötü kokunun Büyükçekmece’de çok olumsuz bir durum oluşturacağı uyarısında bulunarak; “Bu konu partiler üstü bir meseledir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir kez komisyondan, bir kez de genel kuruldan olmak üzere 2 defa geri çevirttik. Ak Parti grubundaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. 2 aydır birlikte ciddi bir mücadele verdik. Eğer illa ki böyle bir yere gerek duyuluyorsa yerleşim yerlerinden uzak, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek bir yere yapılsın. Çöp depolama tesisi buraya yapılırsa bizden sonra gelecek kuşaklar böyle bir şeye neden müsaade ettik diye bize affetmeyeceklerdir” dedi. 

 Kemerburgaz örneği var

 Ak Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, ”Kemerburgaz’da oluşan kötü görüntü ve o bölgeden geçerken hissedilen kötü kokuya dikkat çekerek Çakmaklı Mahallesi’nde adı geçen bölgeye çöp transfer istasyonu kurulmasının uygun olmadığını söyledi. Erol; “Bizler Büyükçekmece halkına fayda üretmek üzere buradayız. Bunun içinde üzerimize düşen yapmaya hazırız” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından Başkan Akgün’ün önerisi doğrultusunda bir heyet oluşturulacak. Heyet, çöp transfer istasyonunun adı geçen bölgeye yapılmasının uygun olmayacağı bilgisini Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a iletecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.