banner460
banner128

BÜYÜKÇEKMECE 64 ÜLKEDEN GELECEK KONUKLARI  AĞIRLAYACAK

27 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin son toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve 64 ülkeden gelecek konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için biz hazırız” mesajı verdi.

 

Festival hazırlıklarını büyük bir titizlikle tamamlayarak konuklarını beklemeye başlayan Büyükçekmece Belediyesi, son toplantısını belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye başkan danışmanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, ülke rehberleri ve halk jürisinin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

“Bu festival artık dünya festivalidir”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün her festivalin bir öncekinden çok daha başarılı olduğuna dikkat çekerek; “Bu festival bugün bir dünya festivali haline gelmişse bunda festivali sahiplenen Büyükçekmece ailesinin payı çok büyüktür. Festivalin büyümesine katkı sağlayan üç unsur var. Bunlardan birincisi Büyükçekmece’nin kadınları ve gençleridir. Daha sona Türk Folklor Kurumu ve Büyükçekmece Belediyesi’dir” ifadesini kullandı.

 

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Başkan Akgün; 64 ülkeden gelecek olan konukları en iyi şekilde ağırlamak ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

“Dünyada örnek alınan festival”

 

Toplantıda konuşan Türk Folklor Kurumu Genel Sekreteri Ömer Zekai Bayram’da Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin artık tüm dünyada tanındığını ve örnek festival olarak gösterildiğini ifade etti. Daha sonra söz alan belediye başkan yardımcıları da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.