banner460
banner128

BÜYÜK PROVOKASYON: KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı

Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı provokasyonu oldu. CHP Lideri ve etrafındakiler sağduyusunu korurken, grubun CHP Liderine ve çevresindekilere fiziki saldırıda bulunduğu görüldü. 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anlara'da katıldığı bir şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'na saldıranlara güvenlik güçleri müdahale etti. Grubun güvenlik güçlerine de saldırdığı görüldü. Maltepe'de büyük bir mitingin olduğu gün yaşanan saldırının provokasyon olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamıyor. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalık CHP Lideri'nin bulunduğu evi taşladı. Polis gruba müdahalede bulundu.

Evin dışında toplanan grup, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer'in grubun dağılmasına yönelik yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun olay yerinden güvenli bir şekilde ayrılmasının sağlanması için yetkililere talimat verdiği bildirildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu eve geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız.” dedi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadesi kullanıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Maalesef cenaze töreni geleneğimize uygun olmayan olaylar yaşandı. Vatandaşlarımıza sağduyulu ve daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'yla ilgili tüm güvenlik önlemleri alındı. Herhangi bir güvenlik sorunu bu saat itibariyle yok. Bu konuyla ilgili sorumlular hakkında, provokasyonda bulunan kişiler hakkında soruşturma işlemi başlatılacak. Kılıçdaroğlu'yla henüz görüşemedim. Vatandaşlarımıza bizim cenaze geleneğimize dikkat etmelerini tavsiye ediyorum" dedi. Şahin, Kılıçdaroğlu'nun çevredeki bir vatandaşın evinde olduğunu belirtti.

MUHARREM İNCE: AZMETTİRİCİSİ BELLİ

CHP'nin 24 Haziran seçimindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu söyledi. İnce, şu mesajı paylaştı:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır. Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır."

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI'NDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi" dedi.

LEVENT GÖK O ANLARI ANLATTI

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.