banner460
banner128

Bir hayvanda şarbon tesbit edilmiş

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede yaşanan şarbon vakasına ilişkin, "Benim edindiğim bilgilere göre yayılma riski yok. Konu kontrol altında. Tespit ve takip işlemleri devam ediyor. 1 tane hayvanda tespit edilmiş." dedi.

İstanbul'da dün şarbon şüphesiyle 22 kişi Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuru yaptı. Yapılan başvuruların ardından Çanta Köyü'ndeki Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri karantina altına alındı. Jandarma ekipleri Sancaktepe'de kurbanın alındığı bir çiftliği belirleyerek inceleme başlattı.  Çanta köyü Sancaktepe Mahallesi'nde yapılan anonsta, "Bölgemizde şarbon hastalığı tespiti olduğundan besicilerin büyükbaş havyvanlarını dışarı salmaması ve aşı yapılacağı duyurulur" denildi.

Olay kontrol altında 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede yaşanan şarbon vakasına ilişkin, "Benim edindiğim bilgilere göre yayılma riski yok. Konu kontrol altında. Tespit ve takip işlemleri devam ediyor. 1 tane hayvanda tespit edilmiş. Bu akşam konu netleşmiş olur. Aşılama işlemlerine başlandığı bilgisini aldık" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Şarbon krizi ilk defa yaşanıyor. Duyumumuz bile ilk. Böyle olunca takdir edersiniz ki, kontrol ve denetim zorlaşıyor. Sorun şu biz kurban kesim sırasında 45 yere ruhsat verdik. Hatta kurban satıcılarından çok tepki aldık. Bu tepkileri göğüsledik, anlayışla karşıladık. Vatandaşın sağlığı açısından böyle bir tepki almamız normal. 45 kesim yapılan yerde şikayet ve hastalık gibi sıkıntı görmedik. " dedi.

Aşılama işlemleri devam ediyor. 

"6-7 bölgede hayvan bakım yerleri oluşturulmalı. Bunlar yapılırsa bu sıkıntıları önlemek daha kolay olur" diyen Işıklar, "45 kesim yerinde kesinlikle böyle bir vaka yok. Süreklilikle hayvan bakılan yerlerde çok şükür böyle bir sıkıntı yaşamadık. 5 hayvandan birinde olduğunu öğrendik. Kesin bilgiyi Tarım Müdürlüğü'ndeki arkadaşlardan alacağız. Aşılama ilgili önlemler alındı. Ahırlar kontrol ediliyor" ifadelerini kullandı.

Silivri Belediye ekipleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de bölgede ilaçlama yaptığı bildirildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.