banner460
banner128

Binlerce Trabzonlu'dan Akgün'e destek

                                        

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de yaşayan binlerce Trabzonlu hemşehrisinin desteğini aldı. bir araya geldi. 

Büyükçekmece’de ikamet eden tüm Trabzonlular Worldpoint’te düzenlenen Trabzonlular Gecesi’ne katılarak keyifli bir akşam geçirdi.

“Kapımız sizin kapınız oldu bugüne kadar”

Büyükçekmece Trabzonlu Derneğinin düzenlediği gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu duruşunuzla güç verdiniz, aile olduğumuzu ortaya koydunuz. Bu gece bizim birlikteliğimizi, beraberliğimizi ve bir aile oluşumuzu ortaya koyan en güzel tablodur. Hepinize teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızı, canlılarımızı nasıl mutlu edebiliriz? Bizim tek derdimiz budur. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca söylediği yatay yapılaşmanın Türkiye’deki en güzel örneği Büyükçekmece’dedir. Büyükçekmece’deki tüm güzellikler, tüm başarılar sizlerin desteğiyle oldu. Sizlere yeni, güzel, sosyal hizmetler yapmak için Pazar günü hem kendi adıma hem de Ekrem İmamoğlu adına yetki istiyorum. Bize sahip çıkmanızı istiyoruz. Kapımız sizin kapınız oldu bugüne kadar. Trabzon’dan, Samsun’dan, Antep’ten nereden gelirse gelsin kapımızı bütün herkese açtık. Yeni dönemde sizlere daha güzel hizmetler yapmak üzere hep birlikte sandık başına gidiyoruz” ifadesini kullandı.

“Sizinle birlikte medeni bir şehir kurduk”

Her bir Büyükçekmeceli için 130 metrekarelik yeşil alan ürettiklerini kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehrimizi kültürde, sanatta, alt yapıda, dünyadaki ülkelerin seviyesine getirmeye çalıştık. Milletimizi yıllar önce vidanjör ve fosseptikten kurtardık. Büyükçekmece gölünü ve koyunu fosseptik çukuru olmaktan kurtardık. Büyükçekmece ailemiz ile birlikte medeni bir şehir kurduk. Dünyaya açılan kapı olan TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’ni getirdik. Türkiye’nin ilk ve en büyük televizyon kulesini getirdik. Yat limanıyla, film platolarıyla, dört üniversitesiyle, Avrupa Ligi’nde Süper Lig’de oynayan basket takımımızla, futbol, voleybol takımlarımızla ve Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizle dünyada adımızı duyurduk. 6 kez Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ay yıldızlı bayrağını Kore’den İspanya’ya kadar göndere çektirdik orada isim Türkiye – Büyükçekmece diyordu ödülleri alırken. Bunların hakiki sahibi büyük Büyükçekmece ailemdir. Fransa’daki Avrupa Konseyi kültürüyle, sanatıyla, alt yapısıyla, üniversiteleriyle, yatay yapılaşmasıyla, yeşil sahalarıyla Büyükçekmece şehrine 7 kez Avrupa 12 Yıldız Ödülü’nü verdi. Dünyada başka hiçbir şehre bu nasip olmadı. Bu madalya da Büyükçekmece ailemindir. Çok teşekkür ediyorum bunların hepsi sizlerin desteğiyle oldu.”

Katılım çok yoğun oldu

Geceye geçmiş dönem CHP Milletvekili Turhan Aydoğan, CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, geçmiş dönem milletvekili Göksal Küçükali, Bahçeşehir Belediye kurucu Başkanı Kemal Aydın, Trabzon Dernek Başkanı Temel Eyüboğlu, Trabzonlular Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. İlhan Osman Şahin, Trabzonlular Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çılgın Metin ve Fahrettin Altıntaş, sanatçı Suat Suna ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.