banner460
banner128

Beylikdüzü'nde öğrencilere geridönüşüm  eğitimi

Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Beylikdüzü için çalışmalarını aralıksız sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, ilçede bulunan okullara yönelik olarak düzenlediği ‘Çevre Bilgilendirme Eğitimleri’ne devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen eğitimlerle öğrencilerin geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Çevre eğitiminin küçük yaşta başlaması gerektiğinin bilinciyle hareket eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencileri çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Müdürlük yetkilileri, ‘Çevre Bilgilendirme Eğitimleri’ kapsamında düzenlenen seminerlerde öğrencilere; ambalaj atıkları, cam atıkları, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar ve atık piller konularında bilgiler aktarılıyor. 

Öğrencilere Atık Pil Kutusu Hediye Ediliyor

Çevre ve geri dönüşüm ile ilgili kısa film ve animasyonların da izletildiği ‘Çevre Bilgilendirme Eğitimleri’nde öğrencilere; geri dönüşümün önemi, çöp olarak bilinen  atıkların geri dönüşüm sayesinde tekrar nasıl kullanılabildiği, geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine sağladığı yararlar, atıkların nasıl toplanması gerektiği, nelerin geri dönüşüm olarak kullanılabileceği anlatılıyor. Öğretmenler ve okul idarecilerinin de büyük ilgi gösterdiği eğitim seminerlerinin sonunda, okullara geri dönüşümle ilgili broşürler bırakılırken eğitime katılan öğrencilere de atık pil kutusu hediye ediliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.