banner460
banner128

BEYLİKDÜZÜ CHP VEFASINI GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

 

CHP Beylikdüzü 3. Vefa Ödülleri sahiplerini buldu. Hikmet Çetin’e Türkiye Vefa Ödülü, merhum Av. Kudret Yıldırım’a Onur Ödülü, Bozkurt Nuhoğlu’na İstanbul Vefa Ödülü ve Elif Necla Türkoğlu’na Beylikdüzü Vefa Ödülü takdim edildi.

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 3. Vefa Ödülleri Töreni Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Törende konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın anlattığı hikaye, gerçek bir vefa örneğini gözler önüne serdi.

CHP Beylikdüzü Örgütü tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Vefa Ödülleri Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahiplerini buldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere partinin önde gelen isimlerinin katıldığı törende Hikmet Çetin’e Türkiye Vefa Ödülü, merhum Av. Kudret Yıldırım’a Onur Ödülü, Bozkurt Nuhoğlu’na İstanbul Vefa Ödülü ve Elif Necla Türkoğlu’na Beylikdüzü Vefa Ödülü takdim edildi.

Çalık: Vefa aldıklarını geri vermektir

“Vefa aldıklarını geri vermektir” diyen CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “Yıl 1916 Ruslar Trabzon’u işgal eder. Eşini kaybeden Fatma ana 3 evladıyla birlikte çok sevdiği, doğup büyüdüğü topraklara veda ederek zorunlu göç yolculuğuna çıkar. Fatma Ana ve 3 evladı yorgun ve bitkin düşmüştür. Abdurrahman mola yerinde unutulacaktır. Abdurrahman uyandığında artık başka bir hayat kendisini beklemektedir. Bir Osmanlı askeri kendisini bulmuş ve kışlaya getirmiştir. Bir öğretmenin tavsiyesiyle Edirne Ziraat Mektebi’ne kayıt olur. 30 yıl boyunca yeni Cumhuriyet’in tarımsal kalkınmasına hizmet edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tüzük Kurultayı delege kartını boynumda taşımaktan onur duyduğum Abdurrahman Çalık, benim büyükbabam. Ben vefayı büyükbabam Abdurrahman Çalık’tan ve onun hikayesinden öğrendim” ifadeleriyle vefa kavramının önemini paylaştı.

İmamoğlu: Bu şehrin vefalı bir belediye başkanı olacak

Konuşmasında gelen herkese teşekkür ve minnetlerini sunan Beylikdüzü Belediye Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Vefa Ödülü fikrini ilk ortaya koyduğumuzda siyasette vefa olmaz dediler. Ben de olur dedim çünkü vefasızsa siyasetçi orada başarı olmaz, olsa bile kalıcı olmaz. Bir kentin yöneticisi olmakta bir kente vefalı olmayı gerektirir. Eğer bunu lafta bırakıyorsanız bu kente bir vefasızlık örneğidir. Biz bu kentin taşına, toprağına, doğasına, havasına, suyuna, her şeyine vefalı olacağız. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu şehrin 1 Nisan tarihinden itibaren kentine özen gösteren, insanına saygı duyan, çok vefalı bir belediye başkanı olacak” ifadelerini kullandı.

Özer: Daha önce başardık yine başaracağız!

Ev sahiplerinden olan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, Vefa Ödül törenini düzenlerken hedeflerinin, vefa ile siyaset arasında yeniden ilişki kurmak olduğunu belirtti. “Belediye Başkanımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun burada bize bıraktığı bayrağı daha yukarıya taşıyacak 22 yılını Şehir Planlama mesleğine vermiş, dava yol arkadaşımız çok değerli Beylikdüzü Belediye Başkan Adayımız Mehmet Murat Çalık, örgütümüz tüm gücüyle yanınızdadır. Daha önce başardık yine başaracağız!” ifadelerini kullanan Özer, CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık’a desteğini bir kez daha belirtti.

Kaftancıoğlu: Geçmişe vefa, geleceğimizi aydınlatacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı konuşmada, “Geçmişe, insana vefa deyince geleceğe umut, sevgi, barış ya da aydınlık bir gelecek yolunun ilk taşını anlıyorum. Kimi zaman vefanın yaşamın her alanında eksik bırakılan ya da hissedilmeyen bir duygu olduğunu görüyoruz. Vefa Ödülleri’nin Beylikdüzü’nde yapılmasına vesile olan sevgili ilçe başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ve danışma kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bizlerin göstereceği vefayı gelecekte de bu salondaki herkesin hak edeceğini düşünüyor, aydınlık bir gelecek dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.