banner460
banner128

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi açılıyor

Sinemadan tiyatroya, resimden müziğe kadar sanatın her dalına ev sahipliği yapan BAKSM’nin açılış etkinlikleri 22 Kasım Perşembe günü Zeki Kıral’ın kişisel resim sergisi ile başlayacak. Aynı gün ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı kitabın da lansmanı yapılacak.  23 Kasım Cuma Günü ise Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli uygulamalarından Köy Enstitüleri’nin beyaz perdeye taşındığı “Yücel’in Çiçekleri” adlı belgesel filminin gala gösterimi sanatseverler ile buluşacak. Etkinliklerin son günü 24 Kasım Cumartesi günü de ilçede yaşayan öğretmenler için bir dizi program olacak.

 

 

Modern, kullanışlı ve oldukça estetik yapısıyla dikkat çeken Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM), yenilenmiş haliyle İstanbul’un iddialı kültür sanat merkezlerinden biri haline geldi. Sinemadan tiyatroya, resimden müziğe kadar sanatın her dalına ev sahipliği yapan, 25 bin m2’lik alana sahip BAKSM 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek açılış etkinlikleri kapsamında birbirinden zengin içerik ve programlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak. 22 Kasım Perşembe günü Zeki Kıral’ın kişisel resim sergisi ile başlayacak etkinlikler, aynı gün ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı kitabın lansmanı ile devam edecek. 23 Kasım Cuma günü ise ‘Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapılacak. Ardından, “Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri” konulu söyleşi ile devam eden etkinliklerde, saatler 22.00’yi gösterdiğinde; yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in, müziklerini ise Moğollar’ın efsanevi ismi Cahit Berkay ile Altuğ Öncü’nün yaptığı, “Yücel’in Çiçekleri” adlı belgesel filminin gala gösterimi olacak. Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli uygulamalarından Köy Enstitüleri’nin beyaz perdeye taşındığı filme sanatseverlerin ve özellikle konuya hassasiyet gösteren herkesin büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Açılış kapsamında gerçekleşecek etkinliklerin son günü olan 24 Kasım Cumartesi günü de ilçede yaşayan öğretmenler için Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler olacak.

 

Belgesel Niteliğinde Bir Kitap ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’

 

DEMİR GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamit Demir sponsorluğunda hayat bulan ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı kitap bir yıllık araştırma, geniş bir araştırmacı ve yazar kadrosuyla oluşturuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta geçirdiği 108 günü anlatan ve belgesel niteliği taşıyan kitapta, yokluk ve kuşatılmışlık günlerinde bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi olarak da nitelendirilebilecek olan Sivas’ta “108 gün” kronolojik bir sırayla anlatılıyor. Oldukça titiz ve kapsamlı çalışmalar sonucu hazırlanan kitapta, dönem ile ilgili kaynaklara başvurularak, yerli ve yabancı çok sayıda gazete taranarak ortaya birçok orijinal bilginin yer aldığı kaynak niteliğinde bir çalışma ortaya çıktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Eylül 1919 tarihinde Sivas’ta geçirdiği 108 gün, bu süre içinde gerçekleşen kongre, Milli Mücadele hazırlıkları ve birbirinden değerli birçok hadiseye kitapta detaylı bir şekilde yer verildi. Batı İstanbul Vakfı’nın koordinasyonuyla hayata geçen kitap özellikle araştırmacılar için kaynak eser özelliği taşıyor.     

 

Zeki Kıral 72. Sanat Yılı’nda BAKSM’de

 

Boğaziçi’nin kıyılarında balık avlayan, ağ çeken, şekerlemeciden şeker alan, balon tutan, niyetçiden niyet çeken çocukları, uçan kuşları, rüzgârla savrulan ağaçların dökülen yapraklarını hümanist bir mütevazılık ile resmeden Zeki Kıral’ın kişisel resim sergisi BAKSM’nin açılışı kapsamında sanatseverlerle buluşacak.  Bugüne kadar 55 kişisel serginin yanı sıra, yurt içi ve yurtdışında pek çok karma ve grup sergilerine katılan Kıral, 72. sanat yılında, Beylikdüzü’nde yaşayan resimseverlerle bir araya gelecek. 100 adet birbirinden değerli eserin yer aldığı sergide sanatçının, eski çalışmalarının günümüzde yeniden yorumlanmış örnekleri ve eski dönem çalışmaları da yer alacak. 22 Kasım Perşembe günü BAKSM’ye gelen ziyaretçiler o gün resimle, kitapla buluşacak ve Beylikdüzü’nün modern kültür merkezinin açılışına tanıklık edecek.

 

Fotoğraf Sergisi 2 Ay Boyunca Ziyaret Edilebilecek

 

23 Kasım Cuma günü, Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla BAKSM Beylikdüzü Sahnesi Fuaye Alanı’nda açılacak. 110 fotoğraftan oluşan sergi, 2 ay süreyle sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, Hasan Âli Yücel’in, İsmail Hakkı Tonguç’un ve Köy Enstitüleri’nin bugüne dek pek görülmemiş fotoğraflarını görebilecekler. Sanatseverler, Köy Enstitüleri’nin kurucularından Tonguç’un başarılı fotografçı kimliğinin yansıması olan bizzat kendisinin çektiği 20 fotoğraf karesini de görme şansını yakalayacaklar.

 

‘Yücel’in Çiçekleri’ İlk Kez Beyazperdede

 

Etkinliklerin ikinci gününde, saat 21:00’da ise, BAKSM Beylikdüzü Sahnesi’nde ‘Yücel’in Çiçekleri’ belgesel filminin gala gösterimi gerçekleştirilecek. ARPAŞ’ın (Ambarlı Römorkaj Pilotaj A. Ş.) ana sponsorluğunda, Batı İstanbul Vakfı’nın katkılarıyla, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri Belediyelerinin kısmi desteğiyle çekilen belgesel film bu anlamda bir Batı İstanbul projesi olma özelliği taşıyor. 1940’lı yıllarda hayata geçirilen Köy Enstitüleri Projesi’ni dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikâyeleri üzerinden anlatan ‘Yücel’in Çiçekleri’ belgesel filminin BAKSM’de gerçekleşecek gala gösterimine, sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Öğretmenler Günü BAKSM’de Kutlanacak

 

Açılış kapsamında gerçekleşecek etkinliklerin son günü olan 24 Kasım Cumartesi günü ise ilçede yaşayan öğretmenler için özel bir gün olacak. 10 Kasım tarihinde başlayan ve ilçede yaşayan öğretmenlerin katıldığı Resim Çalıştayı’nın kapanış töreninin ardından, birbirinden değerli eserlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı gerçekleşecek. Beylikdüzü’nde ilk kez yapılacak olan Öğretmenler Günü Balosu’nda ise misafirler, Beylikdüzü Belediyesi TSM-THM Korosu ve DJ performansı ile Öğretmenler Günü’nü kutlayacak.

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran “Ayla” filmi ve başrollerini Can Gürzap ve Cihan Ünal’ın paylaştığı “Sanat” adlı tiyatro oyunu ise öğretmenler tarafından BAKSM’de ücretsiz olarak izlenebilecek.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.