banner460
banner128

Balıkçılardan kadınlara  file yapımı dersi

 

Ücretli plastik naylon poşet uygulamasına geçişin ardından file çanta yapımı için kolları sıvayan Küçükçekmeceli kadınların yardımına balıkçılar koştu.

Atakent'te bulunan Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nın marifetli kadınları file çanta için yepyeni bir proje geliştirdi. Hünerli kadınlar, yeni ve bir o kadar sağlam file modelleri örmek için balıkçı barınaklarının yolunu tuttu. 

AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

Küçükçekmeceli kadınlar, Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’na giderek işi yerinde ve ustalarından öğrendi. Barınaktaki balıkçılar senelerdir yaptıkları ağ örgü tekniğinin tüm inceliklerini kadınlara gösterdi. Soğuk havaya bile aldırış etmeyen kadınlar evlerinden getirdikleri file ipleri ile balıkçılardan yeni file örgü tekniği öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.