banner460
banner128

Bakırköy' e engelsiz park

Bakırköy Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Ataköy Attila İlhan Parkı’nda ‘Engelsiz Park’ açılışı gerçekleştirildi.

Bakırköy Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Engelliler Komisyonu, Uluslararası Lions Denekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu ve aralarında Görme Özürlüler Derneği, ALS, Zihinsel Engelliler Derneği ve Türkiye Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği olmak üzere birçok engelli derneğinin iş birliği ile Ataköy’de bulunan Attila İlhan Parkı’nda ‘Engelsiz Park’ projesini hayata geçirdi.

Engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan ‘Engelsiz Park’ projesi için Bakırköy Belediyesi İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden akademik destek aldı.

Engelli çocukların kolayca ve sağlıklı bir şekilde parkta oynarken diğer çocuklarla aynı haklara sahip olduklarını hissetmelerini sağlayacak şekilde planlanan Engelsiz Park’ta, engelliler için özel oyun alanları, oyun aletleri ve işaret dili panoları bulunuyor.

Engelsiz Park İçin Akademik Destek

Açılışta bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen hizmetlerde teorik çalışmalar kolay ama işin pratiğe uygulanmasının zor olduğunu dile getirerek; “Belediye olarak özellikle şahsımın bir hekim olmasından kaynaklı bir tıbbi hassasiyetle engelli yurttaşlarımızın sorunlarına yakından ilgi gösteriyoruz. Bilim çevrelerinin böyle hassas bir konuda görüşleri belediye olarak bizim için önemliydi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nin akademik desteği ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik.” dedi.

İlk olarak Attila İlhan Parkı’nda gerçekleştirilen ‘Engelsiz Park’ uygulamasının mevcut diğer parklarda da bir an önce uygulanacağının sözünü veren Kerimoğlu: “Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok, sloganıyla başladığımız bu projeyle sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Toplumun dezavantajlı gruplarının sorunlarını sahiplenmek, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına yardımcı olmak öncelikli görevlerimiz arasında. Belediye olarak bu görevi severek, canı gönülden engelsiz bir Bakırköy için yerine getiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ozlem 5 yıl önce

Engelli çocuk sahibi bir anne olarak herkese teşekkür ederim diğer belediyelerde örnek olmasi temennisiyle