banner460
banner128

BAKANLIK PROJEYİ DURDURDU ŞOFÖRLER İŞSİZ KALDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığının başlattığı “Sağlıklı Yaşam Araçları” projesinin durdurulması ve proje kapsamında görevlendirilen 150 şoförün ihbarname olmadan işten çıkarılmasıyla ilgili iddiaları, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Gürer’in yazılı önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, projenin durdurulduğunu doğruladı. Bakan Koca, projenin bitmesiyle işlerine son verilen şoförlerin Bakanlıklarının kadrosunda olmadığını, bu işçilerin alt yüklenicilerin sorumluğunda çalıştırıldığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde “Sağlık Bakanlığı tarafından 'Ulaşılacak her yere ulaşma' sloganıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi durdurulmuş mudur? Sağlıklı Yaşam Araçları şoförleri olan 150 kişinin ihbarname olmadan işten çıkarıldıkları doğru mudur? Doğru ise mağduriyetlerinin giderilmesi adına çalışma yapılacak mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

Sağlıklı Yaşam Araçları Projesinin sözleşme bedelinin yüzde 87’sinin tamamlandığını ancak iş eksikliği nedeniyle 24 Kasım 2018 tarihi itibariyle projenin sonlandırıldığını açıkladı. 

Bakan Koca, “Alım konusu iş personele dayalı bir hizmet alımı olmayıp, mobil sağlık platform sisteminin kiralanmasına yönelik bir hizmet alımıdır. Dolayısıyla söz konusu hizmet alımında şoförlerin işe giriş ve çıkışları dahil her türlü yükümlülük yüklenici firmanın sorumluğunda olup, Bakanlığımızın kadrosunda bahse konu olan 150 şoför bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron uhdesinde çalıştırılmasına rağmen kamuya ait bir projenin içinde görev alan işçilerin güvencesiz olmasının sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığını  söyledi. 

İlgili proje kapsamında, 150 sürücünün, projenin belirtilen tarihten önce sonlanması nedeniyle ihbarsız bir şekilde işlerine son verildiğinin anlaşıldığını ifade eden Gürer, “Ülkemizde güvencesiz, ihbarsız ve kıdemsiz çalıştırılma koşulları devam etmektedir. Kamuda kiralık araç şoförlerine hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro verilmemiş, alt yüklenicisi değişen şoförlerde işsiz kalmıştır. Kamuda alt yüklenicide taşeron çalışanlara kadro verilip taşeron çalışma kaldırılmalıdır. Diğer kamuda taşeron çalışan tüm şoförlere de kadro sağlanmalıdır. Proje bitti, iş bitti mantığı kabul edilebilir bir durum değildir. Mağdur şoförler bakanlık kadrosuna alınmalıdır” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.