banner460
banner128

BAKAN İKEN YAPMADIĞINI BAŞKAN İKEN NASIL YAPACAK?

AK Parti İBB  Başkan Adayı Binali Yıldırım’ım Büyükçekmece’ye metrobüs-metro vaadine  CHP’li Milletvekili Özgür Karabat’tan eleştiri geldi. Karabat, ’25 yıldır İstanbul’u yönetiyorlar neden yapmadıklarını açıklasınlar. Ayrıca Sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Bakan iken yapmadığını başkan iken nasıl yapacak?’ diye sordu.

 

CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Büyükçekmece’de yaptığı açıklamalar üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Binali Yıldırım’ın CHP’li Büyükçekmece belediyesi hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını söyledi.

 

Yıllardır Neden Yapmadınız?

Binali Yıldırım’ın partisinin İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında metrobüs ve metronun Büyükçekmece’ye kadar uzanacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatan Özgür Karabat: “Sayın Yıldırım 17 yıldır tek başına iktidar olan ve 25 yıldır İstanbul’u yöneten partinin adayı. Bugüne kadar neden bu hizmeti gerçekleştirmediklerini açıklamalıdır. Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı da yaptı, Bakan iken yapmadığı hizmeti belediye başkanıyken nasıl yapacak?” diye sordu.

 

Büyükçekmece Örnek Bir Belediye

Büyükçekmece seçim gezisini AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ile gerçekleştiren Yıldırım’ın CHP’li ilçe Belediyesi hakkında haksız ithamlarda bulunduğunu söyleyen Karabat: “Sayın Yıldırım çalışma yoğunluğundan olacak ziyaret ettiği ilçe hakkında yeterince bilgilendirilmemiş. Öncelikle belirtmek gerekir ki Büyükçekmece Belediye Başkan adayımız Sayın Hasan Akgün İlçemize büyük hizmetlerde bulundu. Bu yüzden de yıllardır bu görevi başarıyla sürdürüyor. Büyükçekmece, İstanbul’un ‘ihanete uğramamış’ nadir ilçelerinden biri, öyle ki bu ilçe kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçesi. Bina kat yoğunluğu en az olan ilçesi. Mavi bayrak ödüllü belediyemiz, uluslararası festivallere ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkıyor. Binali Yıldırım, Büyükçekmece için dile getirdiği iddiaları kendisine eşlik eden Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir için söyleseydi doğru olurdu.”

 

AKP’li Belediyelerde Yolsuzluklar Belgelendi

Başakşehir’de yaşanan çevre skandallarını ve Esenyurt’ta yaşanan konut mağduriyetlerini de hatırlatan Karabat; “AKP’nin adayları İstanbul’u daha yaşanılır bir kent haline getireceklerini vaat edip duruyorlar. Oysa yıllardır tam aksini yapıyorlar. Esenyurt’ta binlerce konut mağduru var. Burada kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,7 M². Kişi başına bir metre bile düşmüyor. Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir’in en gözde yeşil alanı olan gölet dahi imara açıldı. AKP’li belediyelerde yaşanan yolsuzluklar ise herkesin malumu. Bu yolsuzluklar da Sayıştay raporlarında bir bir belgelendi. Hal böyleyken vaatlerini inandırıcı bulmak mümkün değil” dedi. 

 

Tasarruf Saraydan Başlasın

Binali Yıldırım’ın bu gezide doğru bir söz söylediğini belirten Karabat;  “Binali Bey etrafındaki vatandaşlara simit dağıtırken ‘tasarruflu olalım’ diyor. Vatandaşlarımız bu pahalılık, yoksulluk ve işsizlik girdabında zorunlu olarak zaten tasarruf yapıyor. Oysa ülkenin ekonomisinin düze çıkması için tasarrufa devletin tepesinden başlamak gerekiyor.” dedi.

 

 

 

...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.