banner460
banner128

Azmi Ekinci'den 7'den 70'e Esenyurtluya  projeler

 

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, her yaştan Esenyurtlunun hayatını kolaylaştıracak ve kalite katacak iddialı projelerle geliyor. Öğrencileri rahatlatacak ve istihdama katkıda bulunacak nitelikli eleman yetiştirilmesi projeleri ise ön planda tutuluyor.

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, 31 Mart sonrasına iddialı projelerle hazırlanıyor. Ekinci, seçimi kazandığı takdirde tüm Esenyurt'ta yaşayan vatandaşların hepsini kapsayacak ve ilçeye kademe atlatacak projelerini açıklamayı sürdürüyor. Tüm amacının Esenyurt'un hak ettiği yere ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Azmi Ekinci, "Bunu gerçekleştirmek için gece gündüz vatandaşlarımız için neler yapabileceğimizi projeleştiriyoruz. Bunlardan bazılarını söylemek gerekirse, ilköğretim okullarında sınıf ortalamalarını Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın söylediği 35'li rakamlara indireceğiz. İlçedeki 102 okulun tümünde 170 bin öğrenciye yetecek kadar kütüphane yapılacak. Okullara etüt merkezleri kurulacak. Okul çıkışlarında ek dersler yapılacak. Okullarımızın bahçelerine bilgi evleri, kreş ve oyun bahçeleri yapılacak. Bilgi evi, kütüphane, oyun grupları yapıldığı zaman okul hem öğretmen hem veli için açık alanlar olacak. Bunun yanında görevlendirdiğiniz zabıtalarla zararlı maddeler satan kötü niyetli insanların alanlarını daraltmış olacağız. Öğrencilerimizin geleceği için üç koldan mücadele edeceğiz. Velinin öğretmenin ve zabıtanın olduğu yerde bu insanlara göz açtırmayacağız. Zararlı şeyler satamamış olacaklar. Güvenlik için sokaklarda da gece bekçisi zabıta ve emniyet görevlilerinin sayıları arttırılacak. Kadınlarımız için çok büyük projelerimiz var. Gerek evde üretim gerekse de ürettiklerini satabilecekleri yerler oluşturmak anlamında" dedi.

Nitelikli işçi yetiştirmeye katkı sunacağız

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM)'in iş bulma konusunda aracı olduğunu ifade eden Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, "İş bulunuyor tamam ama nitelikli eleman sıkıntımız var. Bunun için öncelikle öğrenci ve işçi kardeşlerimiz için çıraklık eğitim kurslarımız olacak. Fabrika sahipleri Esenyurt'ta işçi bulamadıklarını söylüyor. Bu sorunu çözmenin yolunun çıraklık eğitim merkezlerinde bulduk. Hem öğrencilerimize mezun olmada bir zanaat kazandırmış olacağız, hem de ilçemizde işsizlik sorununa nitelikli eleman yetiştirerek bir çözüm bulacağız. Sanayi bölgesiyiz, nitelikli elemanlar oldukça fabrikalarımız da güçlenip istihdam alanını çeşitlendirmeye gidecek. Bizim Esenyurt için hayallerimiz var Esenyurt'u uluslararası bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Buna genç kardeşlerimize yaptığımız yatırımlarla ulaşacağız" diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.