banner460
banner128

AVCILAR’IN SESSİZ ÇIĞLIKLARI 25 KASIM’DA YÜRÜYOR

 

Avcılar Belediyesi, 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için etkinlik programını açıkladı. Etkinlikler İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde Avcılar’da Kadına Karşı Şiddette Hayır yürüşü ile başlayacak.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Paneli

Barış Manço Kültür Merkezi’nde Altınbaş Üniversite işbirliğinde düzenlenecek panelde; Kadına karşı şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve güncel kadın sorunlar konuşulacak. Panel ’den sonra Arslanköy kadınlar tiyatro topluluğu sahne alacak.

Mersin’den Dünya’ya;  Arslanlar Kadınlar Tiyatro Topluluğu

Mersin’de kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile kadınların sesini dünyana duyuran, bir reklam filminde dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile de kamera karşısına geçen 61 yaşındaki Ümmiye Koçak ve ekibi sahneledikleri "Baba ben geldim" oyunu Avcılar Barış Manço Kültür Merkez’inde tüm kadınlar adına oynayacak.

Başkan Toprak: Susmayacağız.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak  “Bütün Kadınlarımızı 25 Kasım’da Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete karşı yapacağımız etkinliklere davet ediyorum. Susmayacağız ve birlikte sesimizi daha da fazla yükselteceğiz.” dedi.

Avcılar Belediyesi ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ kapsamında Mayıs 2014’de Kadın ve Aile Müdürlüğünü kuran Türkiye’de ilk ilçe Belediyesidir. Kadın Aile Müdürlüğü kadınlara; Toplumsal cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını toplumsal hayata kazandırmayı amaçlıyor. İstanbul’da tek kadın belediye başkanı olması sebebiyle kadın hakları konusunda çalışmalarına göreve geldiğinden beri büyük önem veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İstanbul ve Avcılar’da kadınların sesi olmaya yaptığı projelerle devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.