banner460
banner128

AVCILAR’DA ‘ÖNCE İNSAN’ ÇALIŞMALARI ÖDÜL GETİRDİ

TİRDİ

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), 24 Mart 2019’daki seçimler öncesi ilçe belediyelerinin karnesini açıkladı. İkinci kez hazırlanan rapor, seçim sonuçlarına dair ipuçları veriyor. İlçeler bazında yapılan araştırmaya göre Avcılar, “Çok Yüksek İnsani Gelişme” sergileyen ilçelerden gösterildi. Ödülü Avcılar halkı adına Dr. Handan Toprak Benli aldı.

30 büyükşehirde 186 ilçe değerlendirildi

İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) 30 büyükşehirdeki 186 ilçeyi değerlendirerek hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi İlçeler Raporu'nda 'Çok Yüksek İnsani Gelişme' gösteren Türkiye’nin Yeşil Bant ’ta yer alan ilk 30 belediye arasında 22. sırada yer aldı.

İGE-İ 2017 Raporu, 186 ilçeyi kapsıyor. Büyükşehir sınırları içinde kalan bütün ilçelerle, en yüksek nüfusa sahip ilçelerin tamamı var. Belediyelerin karnesi hazırlanırken 65 kritere bakılıyor. Eğitim, sağlık, sosyal yaşam, yönetişim, şeffaflık, ekonomik kapasite, gelir ve tüketim durumu, çevre, altyapı ve ulaşım gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. Veriler belediyelerin faaliyet raporlarından, merkezi istatistiklerden ve ‘gizli vatandaş’ uygulamasından elde ediliyor. Araştırma için çalışan ‘vatandaşlar’, kimliklerini açıklamadan 19 farklı senaryoya göre belediyelere başvuruyor. Kimi engelli arabası ihtiyacı, kimi çöp toplama, kimiyse sokak aydınlatması gibi gerekçelerle belediyelerle iletişime geçiyor. Belediyenin başvuruyu ele alma ve cevap verme sürecine bakılarak puanlama yapılıyor.

Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz

Araştırma sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Önce insan diyerek çıktığımız yolda, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) 30 büyükşehirdeki 161 ilçeyi değerlendirerek hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi İlçeler Raporu'nda 'Çok Yüksek İnsani Gelişme' gösteren Türkiye’nin Yeşil Bant’ta yer alan 30 belediyesi arasında 22. olarak ödülümüzü aldık.

İnsana dokunan hizmetlerimizle Avcılar'ımızın yaşam kalitesini yükseltmek; sosyal, kültürel, ekonomik anlamda, eğitimde, sağlıkta, hemşerilerimize hak ettikleri yaşamı sunabilmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve aldığımız tüm ödüllerin asıl sahibi Avcılar halkına çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.