banner460
banner128

ARSLAN: İNATLA MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR

CHP Büyükçekmece Kadın Kolları Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin yıldönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

Anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Gazeteci Ayşenur Arslan, Mumcu’yu en iyi anmanın mücadele etmek olduğunu bildirdi.

CHP İlçe Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Gazeteci Ayşenur Arslan konuşmacı olarak katıldı.  Programın açılışında konuşan CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak,  24 Ocak tarihinin  Uğur Mumcu’nun katledilişi yanında , 12 Eyül arifesinde ortaya  konan,  vatandaşı kemer sıkmaya, ekonomi emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda dönüştürmeyi amaçlayan 24 Ocak ekonomik tedbirleri ile aynı zaman Gaffer Okkan’ın da katledişilinin yıldönümü olduğunu hatırlattı.  

Gazeteci Ayşenur Arslan ise Mumcu’nun öldürülmeden önce Suudi Arabistan merkezli  Rabıta örgütünün , Türkiye’nin Avrupa’ya gönderdiği din adamlarının maaşlarını ödediğini, bu teşkilatın ülkedeki faaliyetlerinin önüne geçilmez ise ülkeyi nasıl karanlık günlerin beklediğini ortaya koyduğunu belitti.

Dünü herkes bilir önemli geleceği görmektir

Arslan, ‘Dünü herkes bilir, önemli olan on yıl, elli yıl, yüz yıl sonra neler olabileceğini görmektir. Uğur Mumcu yarınları çok iyi okumuş, tesbit etmiş bir gazeteci aydındır. Atatürk’te keza öyle. Değil, beş-on yüzyıl sonrasını , bir çağ sonrasını görebilmiştir."dedi.

Umut pasif inat edilgendir

İnsanın korkmasının normal olduğunu,  Mumcu’nun da Deniz Gezmiş’lerinde elbette korktuğunu ancak korkarak yaşamanın insanı teslimeyete götüreceğini ve insanlığa kaybettireceğini bildiren Arslan, bütün zorluklara baskılara rağmen bu insanların mücadele ettiğini hatırlattı. Umut’un edilgen ve pasif olduğunu, inatın ise etken ve mücadele demek olduğunu bildiren Arslan, insanların her şeye rağmen inatla, ülke için, bağımsızlık için, insan hakları ve eşitlik için  örgütlenelerek mücadele etmelerini gerektiğini savundu.

Dünyayı kadınlar kurtaracak

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık bir izleyici kitlesine konuşan Arslan,  dünyayı da , ülkeyi de kadınların ya batıracağını ya da kurtaracağını söyleyerek, ‘Asla özgürlüğünüzden taviz vermeyin. Erkeklerin emrinde değil, kendiniz olun. Kararlarınızı kendiniz verin. Boyun eğmeyin’ diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.