banner460
banner128

Alanya'dan Çatalca'ya anma için 400 konuk gelecek

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında açılan mecliste, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kasım ayı içinde gerçekleşecek önemli günlere değinen konuşmalar yapıldı.

Meclis üyeleri tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 17 Kasım Balkan Savaşları ve 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili temennilerin iletilmesi ardından, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da ay içinde gerçekleşecek özel günlerin anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Saygı, rahmet, özlemle anıyoruz

 “Ulusumuzun kurucusu, kurtarıcısı, Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hepimiz saygı, özlem ve minnetle anıyoruz, ruhu şad olsun. Bu ülkeyi kurtarırken isimlerini bilmediğimiz pek çok kahramanımız, pek çok şehidimiz var, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bir toplumun gelişmesinde ve geleceğin şekillenmesinde büyük bir paya sahip olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Kara ayrıca Balkan Savaşlarının 106. Yılında her yıl olduğu günü bu yılda 17 Kasım’da Alaiye Şehitliğinde anma programı düzenleneceğini belirtti. 400’e yakın konuğun Alanya’dan geleceğini sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, son kale Çatalca Muharebelerinde ve Balkan savaşlarında Anadolu’nun her tarafından gelen redif kuvvetlerini minnetle anarak tüm şehitlerimize rahmet diledi.

Konuşmaların ardından meclis gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.

“İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 96 ada 13 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama imar planı “ile ilgili İmar Komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Çatalca Belediyesi 2018 yılı Kasım Ayı Toplantısının 2. Birleşimi 3 Aralık 2018 Pazartesi Saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.