banner460
banner128

Akgün: Türkiye’nin en başarılı ilçesiyiz

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “2016’da çok başarılı bir hizmet dönemi geçirdik. Nüfus ve bütçesine göre de Türkiye’nin en başarılı ilçesiyiz” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

Sarısaltık’ın yerine Maral

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci toplantısı iki oturum şeklinde gerçekleşti. Geçtiğimiz Mart ay içerisinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Meclis 1. Başkanvekili ve CHP Belediye Meclis Üyesi Emre Sarısaltıkoğlu’nun yerine yedek birinci sıradan Funda Maral göreve gelirken, Meclis 1. Başkanvekilliği görevine de Hayrettin Altunok seçildi.

Duygu yüklü anlar yaşandı

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce Emre Sarısaltıkoğlu ve 2015 yılı Mayıs ayında geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren AK Partili Meclis Üyesi Recep Alpaslan için saygı duruşu yapıldı. Her iki meclis üyesinin karanfiller arasındaki fotoğraflarının da yer aldığı meclis toplantısında duygu yüklü anlar yaşandı.

Komisyonlar belirlendi

Birinci oturumda encümene 3, komisyonlara 5 üyenin seçimi yapıldı. Yapılan oylamaların ardından yeni dönemde görev yapacak encümen ve komisyon üyeleri belirlendikten sonra, Meclis Başkanvekili Önder Yüksel Eryiğit’in başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumda Büyükçekmece Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldü.

Gerçekleşme oranı yüzde 80

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, 2016 yılında gerçekleşen gidere göre gelirin gerçekleşme oranın yüzde 80 olduğunu belirterek; personel giderlerinin bütçeye oranla yüzde 15’e çekildiğine dikkat çekti.

97 bin ton asfaltlama işi yapıldı

2016 Yılı Faaliyet Raporu sunumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2016 yılı içerisinde 32 cadde ve 99 sokakta 97 bin ton asfaltlama işi yapıldığını, 23 cadde ve 95 sokakta 165 bin metrekare stabilize ve grovak serim işi yapıldığını, 1492 noktaya da Acil Yol Bakım ve Onarım ekiplerince müdahale edilerek, 5350 ton asfaltlama işi, 2641 noktaya yapılan acil müdahale sonucunda da 7 bin 200 metrekarelik alana parke taşı ve bordür döşendiğini açıkladı.

Okullara 4 milyon TL harcandı

Akgün, 2016 yılında belediyenin asli görevleri arasında da bulunmamasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara 4 milyon TL yatırım yapıldığını belirtti. Başkan Akgün, sunumunda 4 hizmet bölgesine ayrılan Büyükçekmece ilçesinde her bölgeye belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından yapılan hizmetleri rakamlar ve fotoğraflarla anlatarak, yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında da belediye meclisini detaylı olarak bilgilendirdi.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün faaliyet raporuna ilişkin sunumun ardından AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol ve CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış söz alarak, faaliyet raporu üzerine gruplarının görüşlerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oylanarak, oy çokluğuyla meclisten geçti.

Başkan Akgün, teşekkür etti

Faaliyet Raporu’nun kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2016 yılında çok başarılı bir hizmet yılı geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu; “Uzun ve seviyeli bir çalışmanın ardından faaliyet raporumuz oy çokluğuyla kabul edildi. Eksikliklerimizi tespit edip ortaya koyan meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada yerel siyasetin ve demokrasinin en güzel örneğini veren Büyükçekmece Belediye Meclisi’ni kutluyor, teşekkür ediyorum. Nüfus ve bütçesine göre Türkiye’nin en başarılı ilçesiyiz. 2016’dan çok daha iyisini 2017’de yapmayı hedefliyoruz. Hizmetlerimizi sürdürürken bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine, Büyükçekmece Belediyesi çalışanlarımıza şahsım ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.