banner460
banner128

AKGÜN: ESENYURT VE BAŞAKŞEHİR BETONKENT'E DÖNÜŞTÜ

 

 

CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti adayı Uysal’ı eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yapay şehirleşmeden asla ödün verip, sizin gibi betonculara teslim olmadık. Kat yüksekliği iki katta tutuldu, her türlü yetkim vardı. Ne betonculara ne de müteahhitlere teslim olduk. Siz Bahçeşehir’i betonculara teslim ettiniz, aradaki fark budur” dedi.

 

 CHP tarafından tekrar aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimaroba Mahallesi Corner Life seçim bürosunda yüzlerce Büyükçekmeceli ile buluştu.

 

“Başakşehir ve Esenyurt beton kente dönüştü”

 

Büyükçekmece Ailesi’ne hitap eden Başkan Akgün, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına 100 Proje” başlığı altında açıklanan projelerin yüzde 65’inin yeşil alanları arttırıcı ve İstanbul’un en yeşil yaşam merkezlerinin oluşturulacağı projeler olduğunu kaydetti. Yatay yapılaşmanın en güzel örneğinin Büyükçekmece olduğunu da belirten Başkan Akgün; “Sevgili Büyükçekmece Ailem, özellikle son 15 yılda İstanbul’daki dönüşümü görüyorsunuz. Bu muhteşem kent beton ormanlarına dönüştürüldü. Hemen yanı başımızdaki komşu ilçeler Esenyurt ve Başakşehir’i görüyorsunuz. Dere yatakları bile imara açıldı. İstanbul’un nasıl perişan edildiğini, betona teslim edildiğini görüyorsunuz. Ama biz sizlerle birlikte geçmişte olduğu gibi gelecekte de beton rantiyecilerine direneceğiz ve Büyükçekmece’yi beton kent yaptırmayacağız” dedi.

 

“Depreme karşı hiçbir hazırlık yok”

 

Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Belediye başkanı direnirse Esenyurt, Başakşehir gibi beton şehir olmaz. Deprem hazırlığı yerine bütün dere yatakları, yeşil alanlar betonla donatılmış. Depreme karşı hiçbir hazırlık yok. Sadece lüks binalar satılmış ve bu devam etmektedir. Bunun net ve doğru olduğunu anlamak için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın İstanbul’u mahvettiniz, betona teslim ettiniz sözleri yeter de artar bile.”

 

“Mevlüt Uysal kendisi ile çelişiyor”

 

Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ın açıklamalarının çelişkilerle dolu olduğunu da savunan Dr. Hasan Akgün; “Seçimden seçime Büyükçekmece’ye Silivri’ye kadar metro, metrobüs getiriyoruz diyorlar. Sayın Uysal da çıkmış, Büyükçekmece’ye metro ve metrobüs getireceğim diyor. Bir, 25 yıldan beri sizin elinizi ayağınızı bağlayan mı vardı, neden getirmediniz? İki, ben unutmam hiçbir şeyi Sayın Uysal siz 28 Mart 2018 de şu demeci verdiniz mi: Silivri’ye kadar bu metrobüs hattı gitmez, olmaz bunu oraya götürmek yolculara kötülük olur, bu iş olmaz demediniz mi? Şimdi seçime bir ay kaldı diye mi olur diyorsunuz?” ifadesini kullandı.

 

 

 

“Vatandaş 31 Mart akşamı hesabı görecektir”

 

Akgün şöyle konuştu: “Şimdi diyorsunuz ki 25 yılı Büyükçekmece’nin heba olmuş, sahiller kapalı, yürüyecek yer yok. Sevgili Uysal, 25 yıl boşa gidiyor diyorsunuz ya o 25 yıla bakın bu Büyükçekmece ailem neleri sığdırdı. Avrupa’nın 12 Yıldız Avrupa Kenti Ödülü’nü 7 kez aldı bu şehir. Dünyanın En İyi Festival Ödülü’nü 6 kez aldı bu şehir. Guinness Rekorlar Kitabı’na bu şehir girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yapay şehirleşmeden asla ödün verip sizin gibi betonculara teslim olmadı. Kat yüksekliği iki katta tutuldu, her türlü yetkim vardı. Ne betonculara ne de müteahhitlere teslim olduk. Siz Bahçeşehir’i betonculara teslim ettiniz aradaki fark budur. Hesabını vatandaş görecektir. 31 Mart akşamı sizi güzelce evinize uğurlayacaktır.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.