banner460
banner128

AKGÜN: EN GÜZEL GÜN 95 YIL ÖNCEKİ GÜNDÜ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” der. 95 yıl önce yine bugün olduğu gibi bir Pazar günüydü. O nedenle Yüce Türk milletinin en muhteşem günü 95 yıl önceki o Pazar günüdür” ifadesini kullandı.

 

Büyükçekmece Belediyesi’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Balosu’nda coşku ve heyecan dolu saatler yaşandı.

 

Baloya katılım çok yoğun oldu

 

Baloya Büyükçekmece Garnizon Komutan Albay Caner Demirkol, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, 16. Dönem Milletvekili Ayhan Altuğ, emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, emekli korgeneraller Yurdaer Olcan ve Mehmet Otuzbiroğlu, emekli tüm generaller İsmail Taş ve Alper Tezeren, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar’ın yanısıra bini aşkın davetli katıldı. Gecenin onur konuğu ise Prof. Emre Kongar’dı.

 

Andımız uzun süre alkışlandı

 

Cumhuriyet Balosu hep bir ağızdan okunan İzmir Marşı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Büyükçekmece Gençlik Platformu tarafından okunan Andımız salondaki coşkuyu daha da arttırırken platform üyesi gençler davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

“Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlu olsun”

 

Cumhuriyetin 95’inci yıldönümünü kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “95 yıl önce yine bir Pazar günü Yüce Türk milletinin en büyük önderi kahraman, devlet adamı, bilim adamı, düşünür; hepsini kendi bünyesinde toplamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” der. 95 yıl önce yine bugün olduğu gibi bir Pazar günüydü. O nedenle Yüce Türk milletinin en muhteşem günü 95 yıl önceki o Pazar günüdür” diye konuştu.

 

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır”

 

Cumhuriyetin ilelebet yaşatılacağına olan inancının tam olduğunu da vurgulayan Başkan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cumhuriyetimizi insan hak ve özgürlüklerinin beklentileri doğrultusunda medeni ve modern dünyanın demokrasi açısından geldiği noktaya getirebilirsek yani Cumhuriyetimizi demokrasi ile ne zaman donatıp taçlandırabilirsek o zaman bu ülkenin önünde kimse duramaz. İnancım şudur ki her türlü engellemelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti biraz önce burada Andımızı okuyan o yeni nesillerin omuzları üzerinde ebediyen dimdik ayakta kalacaktır.”

 

Suat Suna ile coşku zirve yaptı

 

Konuşmaların ardından program Profesör Emre Kongar, Atatürk konulu söyleşisi ile program devam etti. Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Cumhuriyet’in kuruluş aşaması ve bugün geldiği nokta konuşuldu. 
Baloda Cumhuriyet’in 95’inci yıl pastası Başkan Akgün, protokol ile birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde kesilmesinin ardından, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun vals ve halk oyunları gösterisi gerçekleşti.

Gecenin finalinde sahne alan sevilen sanatçı Suat Suna, Atatürk şarkıları ve marşlardan oluşan muhteşem bir konser verdi.  Salonu dolduran davetlilerin de eşlik ettiği gecede şarkılar coşkuyla söylendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.