banner460
banner128

AKGÜN: 17 YILDIR METROBÜS GETİREMEDİLER

 

       

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her seçim öncesinde Büyükçekmece halkına metrobüs sözü verildiğini hatırlatarak; “Adam söz verdi mi yapar. Hasan Akgün kardeşiniz, 2014 seçimleri öncesinde burada dedi ki; sizi Büyükçekmece’den Bursa’ya deniz otobüsü ile göndereceğim. Seçimden sonrada bu sözümü yerine getirdim. Ama onlar 17 seneden beri metrobüs getireceğim diye sizi oyaladılar” diye konuştu.

Mimarsinan Seçim Bürosu’nda Roman vatandaşlarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, önümüzde yaz mevsimi ile birlikte Mimarsinan’da başlatılacak yerinde kentsel dönüşüm projesi ile bölgedeki Roman vatandaşların ceplerinden para çıkmadan çok modern dairelere kavuşacaklarını açıkladı.

“İstanbul’un tek Roman meclis üyesi Büyükçekmece’de”

Mimarsinan mahallesinde yüzlerce Roman vatandaş tarafından meşaleler ve davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “17 milyonluk İstanbul’da Roman vatandaşlarımızın sadece bir tane meclis üyesi adayı var o da Büyükçekmece’de Eyüp Dal. Eyüp, sizleri temsil eden bir kardeşimiz. Onun için hepinizden Eyüp’e destek istiyorum. Eyüp, meclis üyesi seçildikten sonra size çok daha güzel hizmetler yapacaktır. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

“Her seferinde sizi kandırdılar”

Başkan Akgün, bugüne kadar Roman vatandaşlara çok söz verildiğini ama hiçbirisinin yerine getirilmediğini belirterek; “Size dediler ki, evlerinizi yapacağız, tapu vereceğiz. Sonra gelip içinizden 38 kişinin de imzasını aldılar. Evlerinizi elinizden alacaklardı, sizlere de 25 – 30 metrekarelik kümes büyüklüğünde daireler vereceklerdi. Bir kısım Roman vatandaşımız bana geldi ve biz size doğruları söyledik. Siz bizi dinlediniz ve ondan sonra imza vermediniz. Buradaki evlerinizi de kurtarmış oldunuz. Biz sizleri uyarınca imzanızı geri çektiniz. Sizden o imzayı alanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut yapan şirketidir. 60-80-100-120 metrekare daireniz olması gerekirken size 30 metrekare daireler verilecekti. Burada imar affına girmiş evlerinizi elinizden almaya kalktılar.”

“Cebinizden 5 kuruş para çıkmayacak”

Mimarsinan mahallesinin imar planlarının bittiğini, önümüzdeki aylarda da kentsel dönüşümün başlayacağı müjdesini veren Akgün; “Biz imar planlarınızı yaptık. 2 yıl önce de yürürlüğe girdi. Burada bulunduğunuz yerde kentsel dönüşüm uygulanacak. Planlarınızı 4 kata çıkarttık, cebinizden 5 kuruş para çıkmadan ev sahibi olacaksınız. Hepiniz en az 300 - 500 bin TL değerinde yeni dairelere sahip olacaksınız. Önümüzdeki yaz mevsimi ile birlikte Mimarsinan’da kentsel dönüşüm başlıyor. Sizlerle beraber belediye ve müteahhit anlaşacağız ve evlerinizi yapacağız. Tapusu olmayanların tapularını da yine belediye olarak biz vereceğiz.”

“Roman vatandaşlarımız mı engelledi?

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Büyükçekmece halkını her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de metrobüs, metro diye kandırmaya çalışıyorsunuz. Bende onlara diyorum ki, bugüne kadar niye getirmediniz? Getirmek istediniz de sizi Roman vatandaşlarımız mı engelledi? Yoksa biz mi engelledik? Adam söz verdi mi yapar. Hasan Akgün kardeşiniz size 2014 seçimleri öncesinde burada dedi ki; sizi Büyükçekmece’den Bursa’ya deniz otobüsü ile göndereceğim. Dedim ve seçimden sonrada bu sözümü yerine getirdim. Buradan biniyor 1 saat 15 dakika da Bursa’ya gidebiliyorsunuz. Ben dediğimi yaptım ama onlar 17 seneden beri buraya metro getireceğim, metrobüs getireceğim diye oyaladılar. Sözleri de sahte, vaat ettikleri de sahte. Ben Kararağaç da yaşayan Roman kardeşlerimize tapularını vereceğim dedim. Verdim mi? Verdim. Şimdi burada Mimarsinan’da yeni bir İskele daha kuruluyor. Buradan Bandırma’ya karşıya arabalı feribot ile gideceğiz. Bandırma’ya oradan da İzmir ve Ege tarafında gideceksiniz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.