banner460
banner128

AK Parti'de İkinci Erdoğan dönemi!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Kongre Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1414 oyla yeninden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede yeni MKYK da belli oldu. Kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım, kongre salonuna giriş yapmadan evvel dışarıda kendilerini bekleyen halka hitap etti. 

 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bundan yaklaşık 3 yıl önce yine bu salonda sizlere her bitiş yeni bir başlangıçtır diyerek ayrılmıştık. Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de tek bir kalp olarak yaşadık. 998 gün sonra yine aynı salonda 'nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor Fatihamızı okuyor daha büyük hedefler için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Kentinden köyüne ülkemizin tamamına hizmet ettik. Ayrımcılık yapmadık. Hangi il olursa olsun ulaştık. Burası bu partiye oy verdi, burası bu partiye oy verdi demedik. Bundan sonra da hizmet götürmeye devem edeceğiz. Eğer 16 yıl sonra dahi hala AK Parti nedir diye soranlar varsa AK Parti işte budur.

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU YOLDAN DÖNMEYİZ"

Büyük kongrelerimiz kapsamlı bir muhasebe yapmanın da vesilesidir. Kuruluşumuzdan bugüne 188 ay geçti. 2001'in ağustos ayında partiyi kurarken partimizi milletimize hizmetkar olacak anlayışla dizayn ettik. AK Parti milletin partisidir. AK Parti milletimizin beklentilerinin tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. 3 Kasım'dan beri her seçime milletimizin umudunu tazelemeye girdik. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin öncelikleri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey tüm bunları karşılayabilen tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti değişimin, demokrasinin teminatıdır. AK Parti reformun adresidir. AK Parti olarak sürekli hedeflerimizin çıtasını yükselterek milletimizin gönlünün baş köşesindeki yerini korumayı başardık. Gece gündük gittiğimiz bu yolun uzun ince bir yol olduğunu bildik ve bununla devam ettik. Milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Bu kutlu bir yoldur, hayırlı bir yoldur. Bu torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur. Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Yolumuza Allah'a can borcumuzdan milletimize hizmet borcumuzundan başka kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır. Bugüne kadar Allah'tan her şeyin hayırlısını istedik. Milletime sesleniyorum. Bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülke hayrına olmayan en küçük bir tavrını duyarsanız her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışa düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları helaldir. 

 

"FETÖ İLE MÜCADELENİN SULANDIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bizim kimseye karşı kişisel bir husumetimiz asla yoktur. Bu ülkenin hakkının yenilmesine geleceğinin tehlikeye atılmasına da asla rıza gösteremeyiz. Kimseye karşı peşin husumetimiz olmadığı gibi kimseye diyet borcumuz da bulunmuyor. FETÖ'yle mücadelede bulunduğumuz sürece bir anda gelmedik. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanet olan bu yapının gerçek yüzünü görün orayı terk edin dedik. Bu açık ihanete rağmen özel haberleşme programlarını kullanarak bankasına para yatırarak örgütü destekleyenler için yapacak bir şeyimiz kalmadı. Örgütün mensuplarını tanıyanlar çok iyi bilir ki 15 Temmuz'a rağmen samimi bir pişmanlıkları yoktur. Kamudan yapılan ihraçlar, gözaltılar, tutuklamalar bir mecburiyettir. Türkiye'nin bu örgütün bir başka ihanet teşebbüsüne daha tahammülü yoktur. Herkesi FETÖ ile mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. İtirafçılık oyunları ile bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde çok daha hassas, çok daha dikkatli, çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz. 160 ülkede eğitim, yardımlar istismar edilerek oralarda da o ülkelerin kurumlarına sızıyorlar. 

"ÜLKE HUZURA KAVUŞANA KADAR OHAL KALKMAYACAK"

Uzattığımız eli ısıranlara hiddetimiz sert olmuştur. Bölücü terör örgütünün gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Ülkemin sınırları içinde Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de 65'i aşkın mağaralara girildi. Bu mağaralardan neredeyse 600'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Buralara kadar bunlar nasıl girdiler. Şimdi bundan sonraki süreç tamamıyla bunları yok etme sürecidir. Çekinmeden, yılmadan askerimizle polisimizle şimdi bu hayata geçiyor. Güney sınırları boyunca terör oluşumu organize etmeye çalışanlar bu milletin neler yapabileceğini görmek istiyorlarsa dönüp tarihe baksınlar. Namert kaçar, mert dövüşür. Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadık. FETÖ'den PKK'ya DEAŞ'a kadar hiçbiriyle meselem şahsi değildir. Mesele ülkemizin istikbali, bekası meselesidir. Her ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Fransa neredeyse 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor. Siz bize hangi yüzle OHAL'in kaldırılmasını soruyorsunuz. Durum huzura refaha kavuştuğu ana kadar OHAL kaldırılmayacak. OHAL'i ülkemizin huzuru için uzatıyoruz. 

"TEŞKİLATLARIMIZI SÜRATLE YENİLEYECEĞİZ"

Hedefimiz bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenileşmeye gitmektir. Büyük kongreyle beraber il ilçe belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık yol haritasını halkımızla paylaşacağız. İl ilçe belde teşkilatlarında da 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin yer almasını istiyorum. Mevlana hazretleri ne güzel söylemiş; Dünle beraber gitti cancağzım ne kadar varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım. 

"YENİDEN DİRİLİŞ KONGRESİ"

Artık inşa ve ihya dönemindeyiz. Yeni dönemin mimarisini belirleme sorumluluğu bizim üzerimizdedir. İki ayaklı bir program yürüteceğiz. Bir yandan demokratik kazanımlarımızı ileriye taşırken, kalkınma alanında daha büyük hamleler yapacağız. AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz. Bu kongre yeniden diriliş yeniden kuruluş kongresidir. Hiç kimse kendini ötekileştirmesin, hiç kimse özgürlük alanını tehdit altında görmesin, bu ülkedeki her birey birinci sınıf vatandaştır. Yeni projelerle yeni yatırımlarla orta gelir tuzağını bozacak 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşacağız. Dış politikada da daha sağlıklı bir zemine oturacağımızı düşünüyorum. Bir kez daha hoş bulduk diyorum. 

 

 

Ak Parti’nin yeni MKYK listesi şu isimlerden oluştu.

AK PARTİ MKYK LİSTESİ:

Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış

Yeni MKYK’da yer almayanlar.

Erdoğan'ın beraber çalışacğı MKYK üyeleri arasında üzeri çizilen isimler de belli oldu.


Ahmet Sorgun, Ayhan Ogan, Ayşe Suna Köseoğlu, Emine Nur Günay, Edibe Sözen, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Hüseyin Özbakır, Mahmut Kaçar, Nukhet Otar, Özben Gökçen, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Fatma Şahin, Galip Ensariloğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Yaşar Karayel.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.