banner460
banner128

AK Parti  Beylikdüzü Adayı Işık BOSB'ta

 

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSB) ziyaret ederek sanayici iş adamlarıyla bir araya geldi. Işık, sanayicilerin kalifiye personel bulma sıkıntısını meslek okullarıyla gidereceğini vurgulayarak bölgedeki işsizliğe de çözüm bulacağını müjdeledi.

**

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSB) ziyaret etti. Programa BOSB Başkanı Adnan Keleşoğlu, Bakır ve Pirinç Sanayi Sitesi Başkanı Haydar Aslan, Sınırlı Sorumlu İstanbul Birlik İşletme Kooperatifi Başkanı Ali Tan’ın yanı sıra birçok sanayici iş adamı katıldı. Belediye başkanlığı döneminde sürekli sanayicilerle irtibat halinde olacağını vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Adayı Işık, “Sizlerin gösterdiği yol ve tavsiyeler bizlerin önünü açacaktır.” dedi. Sanayici bir aileden geldiği bilgisini paylaşan Işık, sanayinin her zaman nitelikli ve kalifiye personele ihtiyacı olduğunu müşahede ettiğini belirterek, “Burada organize sanayi bölgesi olması Beylikdüzü’nün aslında işin hem meslek okulları hem de meslek üniversitesi mevcudiyetli bir yapıya kavuşması ve sanayiye sürekli kalifiye personel takviyesi yapılması gerektiği düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

‘Beylikdüzü’nde Var Olanı Tüketiyoruz’

Sanayicilerle gerçekleştirdiği görüşme sırasında projelerinden de bahseden Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, “Son 5 senede nüfus iki kat oranında arttı. İlçede sürmekte olan inşaat projeleri de tamamlandığında nüfus oranı daha da artacak. Ancak bu nüfus artışına karşılık Beylikdüzü’nde maalesef halen var olanı tüketiyoruz. Hiçbir şekilde yeni bir yatırım olmaması ve halen geçmiş düzenin şu anki nüfusu kaldırması beklendiğini görüyoruz. Eğer önümüzdeki 5 sene boyunca bu konuda ciddi atılımlar yapılıp projeler ortaya konulmazsa Beylikdüzü ulaşım, eğitim ve daha birçok alanda tıkanmalar yaşanacaktır. Daha sonrasında ise telafi edilmesi zor sıkıntılar baş gösterecektir. Biz de projelerimizi bu bilinçle hazırlıyoruz.” dedi.

“Bu Yönetimin Bir Çivi Bile Çakabilmesi Mümkün Değil”

2014 yılında 100 milyon TL borç ile belediyeyi devralan mevcut yönetimin şu an 600 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Işık, “Proje üretmek için Beylikdüzü haritasını önüme koyduğumda şu an kamuya ait arsalar yok denecek kadar az. Dolayısıyla bu kadar arsa satışı ve belediye gelirine rağmen borcun geldiği noktada bu yönetim iradesinin buraya bir çivi bile çakabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla Beylikdüzü’nde iktidarın ve Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü alabilecek bir iradenin artık görevin başına gelmesi lazım ki burada geleceği kurgulayabilelim, 2050 2100 vizyonunu ortaya koyabilelim.” şeklinde konuştu.

“Doğru Projeye Her Zaman Kaynak Bulunur”

Işık, projelerini anlatmasının ardından gelen “Belediyenin 1 milyar civarında borcuna karşılık yatırımlarınızı hangi bütçeyle yapmayı planlıyorsunuz?” sorusuna “Doğru projeye her zaman kaynak bulunur. Şu an dünyada 10 tane büyük yatırım varsa bunun 5 tanesinin Türkiye’de yapılabiliyor olması güçlü bir iradenin göstergesidir. Bu tecrübeyi Beylikdüzü’ne aktaracağız. Beylikdüzü Belediyesi’nin gelirleri ve hükümetimizden alacağımız kaynaklarla projelerimizin hepsi yapılabilir.” cevabını verdi.

Sanayici bir aileden gelmenin büyük bir artısı olduğunu aktaran Işık, “Şu ana kadar 85 ülkeyi ziyaret ederek ticaret yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızla ve başbakanımızla yurtdışı ticaret gezilerinde Brezilya’dan Libya’ya kadar pek çoğuna katıldım. Bu ziyaretler bana çok büyük tecrübe kattı. Bir iş adamının siyasetçiden ne isteyebileceğini ve ona nasıl yaklaşılması gerektiğini çok iyi müşahede ettim. Bunu Beylikdüzü’nde de yansıtmayı hedefliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.