banner460
banner128

Açık gıda almayın, ishalde ilaç kullanmayın!

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği seminerde ebeveynlerle buluşan Diyetisyen  Sinem Karakuş, sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni konusunda önemli bilgiler verdi.

Munis Faik Ozansoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen seminerde Diyetisyen Karakuş, özellikle açık gıdalardaki tehlikeye dikkat çekti.

“AÇIK GIDALARA DİKKAT!”

Gıdaların fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak tehlike altında olabileceğini ifade eden Sinem Karakuş, “Bakteriler, gıdalara çoğu zaman biz farkında olmadan elimizdeki ufak yara izleri, kesik ve çatlaklardan, tuvalet sonrası yıkamadığımız ellerimizden, saç, sakal ve giysilerimizden bulaşabilir. Özellikle açık gıdalar temiz değildir, hava yoluyla pek çok bakteri gıdalarla temas eder. Etiketinde üretim izni olmayan, son kullanma tarihine 3-5 gün kalmış gıdaları almayın” diye konuştu.

“İSHAL İÇİN İLAÇ KULLANMAYIN”

Sinem Karakuş, gıda zehirlenmelerinin ishal, kusma, karın ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirterek, “ İshal ve kusma gibi şikayetlerle karşı karşıyaysak ilaç almamalıyız. Onun yerine temiz içme suyu, ayran, sıkılmış elma suyu için. Yoğurt, pirinç lapası, haşlanmış patates yiyin ve bolca dinlenin” tavsiyelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.