banner460
banner128

19 Mayıs'ta Avcılar

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Avcılar’da Kaymakamlık önüne çelenk konulması ile başladı. Avcılar Belediyesi Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Kaymakamlıkta gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından, belediye merkez binası karşısında Atatürk Parkında gerçekleştirilen törene katıldı. Çeşitli parti ilçe yönetimlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından noktalandı. 

FENER ALAYINA BİNLERCE AVCILARLI KATILDI

Akşam saatlerinde Marmara Caddesi’nin girişinde bulunan Atatürk heykeli önünde buluşan binlerce Avcılarlı vatandaşlar Fener Alayına katılarak ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, sloganlarıyla bando eşliğinde tempo tutarak ellerinde meşalelerle Belediye Meydanına kadar yürüdü. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de yürüyüşe katılırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz dedi.

                ‘KOLPA’ 19 MAYIS’TA SEVENLERİ İLE BULUŞTU

Fener Alayının ardından Belediye Meydanı önünde, başarılı Pop-Rock gruplarından biri olan  ‘Kolpa’ konser verdi. Kolpa, sevilen şarkıları ile binlerce Avcılarlı vatandaşa müzik dolu bir akşam yaşattı.  Konserde konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere inanç ve kararlılıkla bundan 98 yıl önce Samsun’da başlayan bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi Türk ulusunun adını dünyaya duyurmuş, tarihin sayfalarına kazımıştır. Eğitimle, bilimle, kültürle, sanatla ve sporla harmanlanmış geleceğimizin gerçek sahibi gençlerimizin, yarınlarımıza umut ve güneş olacağı inancıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.