banner460
banner128

1 Mayıs’a İstanbul’da coşkulu kutlama

 1 Mayıs Emek Dayanışma Günü İstanbul’da  Bakırköy’de düzenlenen miting ile kutlandı.  Mitinge; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl  Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  Milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

1 Mayıs İstanbul’6a Bakırköy’de düzenlenen coşkulu bir etkinlikle kutlandı.  Mitinge; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla platforma çıkan İmamoğlu çifti, katılımcılardan büyük alkış aldı. ''Benim katıldığım onuncu 1 Mayıs'' diyen İmamoğlu, ''Tadını aldığım için mutlaka katılalım, birbirimizi hissedelim ve burada başka bir şey aramaya gerek yok. Burası birleşme, paylaşma, bölüşmenin hissedildiği yer. O bakımdan çok mutluyum'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte 14.15 sıralarında Bakırıköy'deki 1 Mayıs miting alanına giriş yaptı. İmamoğlu'nu gören vatandaşlar, bir anda bariyerlere doğru koşmaya başladı.

Bir vatandaşın, ''Adamım ya'' diyerek İmamoğlu'na seslenmesi gülüşmelere yol açtı. Tellerin arasından kendisine uzatılan ellere tek tek dokunan İmamoğlu, bir çocuğun parmaklıklardan uzanan elini öptü. İmamoğlu, platform yakınında CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından karşılandı.

İmamoğlu'nun alana geldiği anons edilince büyük bir alkış koptu ve ''Ekrem Başkan'' tezahüratı yapıldı. İmamoğlu çifti, ellerinde Türk bayraklarıyla platforma çıkınca alandaki coşku daha da arttı.

Eşi Dilek İmamoğlu'nun ellerini havaya kaldıran ve öpen İBB Başkanı, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan katılımcıları selamladı. İmamoğlu, ''Yaşasın 1 Mayıs'' sloganını da katılımcılarla birlikte attı.

''HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM''

İmamoğlu,  yaptığı konuşmada''Alın terinizin, Emeğinizin bayramı kutlu olsun. Şu anda sizinle bir arada olmaktan ötürü çok mutluyum. 1 Mayıs'ın tadını almış bir kardeşinizim. İnşallah şehrimizde 1 Mayıs'ı, doya doya, özgürce, mutlu bir biçimde, hep birlikte bir arada olduğumuz günlerde kutlamak dileğiyle, hepinizi çok seviyorum. Emeğinizin karşılığını aldığınız günlerde, hep birlikte olmak dileğiyle, hepinizi kucaklıyorum. Bugün hayatınızı kaybeden kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Bayramınız kutlu olsun.'' Dedi.

 

137 kişi göz altına alındı

Öte yandan İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen ve çeşitli nedenlerle toplam 137 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü' nedeniyle Beşiktaş'ta 55, Şişli'de 40, Beyoğlu'nda 35, Kağıthane'de 4 ve Bakırköy'de 3 kişiyi gözaltına aldı. 

Kutlamalar iptal 

Bakırköy miting alanında verilecek konserler, Şanlıurfa'da yaşanan kazada 5 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.