banner460
banner128

Saat 00.40.  Pazarın ilk saati içindeyiz.   Aşırı kar yağışı olduğundan dışarı çıkıp gezinemeyince,  o boşluğu sosyal medyada gezinerek doldurayım istedim. Bir baktım herkesler harıl harıl iş başında.  Bir çalışmayan ben kalmışım. Şevk geldi oturdum gece yarısı yazı yazdım.. Buyrun efendim.

Saat 24.00’a doğru gelirken Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel giymiş işçi muşammasını takmış bareti yollarda.. Yolların açık olduğunu ancak bazı sokaklara giremediklerini yine de acil durumda vatandaşların......  numaralı telefonu aramalarını istedi. Bravo Gökhan Başkan’a... (Özür dilerim  o kadar kuşanmış ki tanımak biraz zordu ama ben Gökhan Başkana benzettim. Zaten başkan edasıyla konuşuyor: Başkan edası da nasıl oluyor bilen bilir..)

**

Ardından Fatma Kaplan Hürriyet başkanım yollarda. Gecenin körü bayan haliyle çıkmış evinden. Halk sevdalısı olmak başka şey. Kocaeli Belediye Başkanı. Gözlerim yaşaracaktı nerdeyse.

Bizim Büyükçekmece’nin yerinde duramayan başkanı Hasan Akgün ise Büyükçekmece’de muhtarlıkları mahalleleri gezmiş, yetmemiş Çatalca’nın köylerine kadar gitmiş. Bir çifliğe uğramış hayvanların durumunu kontrol etmiş. Benden duymamış olun, Hasan Akgün başkan eğer başkanlıktan emekli olur ise (Bayağı zor ama)  kesin çiftçiliğe ya da hayvancılığa başlayacak. (Yüzde 9.99 garanti bilgi yayabilirsiniz.)

**

Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ise bütün köylerdeki; camilerin, okulların, muhtarlıkların, sağlık ocaklarının girişlerinin tuzlanmasına kadar işi detaylandırmış. Şimdi çıkıpta 'yollar açıkmı idi?' Diye soran olur mu, olur ! Hakikaten varsa  O arkadaşa yanıtımız “ Yollar açık olmasa köylere tuzlama aracı nasıl gidecek akıllım.” Olsun.

**

Of of bu soğuk buz gibi havalarda insanın içi nasıl da çekiyor. Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık çekmiş upuzun karavanı yol kenarına. Kazana daldırıp çıkardığı çorba dolu kepçeden bir buhar çıkıyor havaya. İnsanın içi ısınıyor. Tebrikler Murat başkanım. Beylikdüzü'nde olmak var dı şu kış günlerinde. 

**

Farkettiniz değil mi; Ekrem Başkan’da AKOM’dan ayrılmadı. Kar bulutu oluşur oluşmaz, basın toplantısı yaptı halkı bilgilendirdi. Solunda da Murat Ongun Başkanım. Yani ben diyorum, eğer meteroloji bir kaç gün önceden bildirse hiç Murat Başkanım boşluğa düşüp te İsviçre’ye falan gidip ordan işleri idare etmeye kalkar mı? Kalkmaz. Bakın işte gördünüz işinin başında. İnanın şu saat itibariyle bile Ekrem Başkan da, Balıkçı’ya gitmek şöyle dursun, yemeğini evden sefer tasıyla getirdiğine ilişkin bilgiler geliyor. Kaldı mı kursağınızda saygıdeğer trol arkadaşlar..  Bir şey bulamamış bu karda kıyamette ayaz da kalmış gibisiniz. 

Allahım yarabbim ya!(1)

**

Diğer başkanlar da yoğun bir şekilde çalıştı dikkatlerimizden kaçmadı yani.  Kemal Çebi başkanım dikkatliyiz dedik değil mi az önce.   Seni göremedik bir kaç gün sahada yine. Hayırdır nerelerdesin başkanım. Gerçi bir ara Ekrem bey'in basın toplantısında gözüme ilişmedin değil ama. Küçükçekmece'de pek göremiyoruz başkanım. Zaman zaman Sedat Özkan başkanımızı sahaya sürerek kurtaramazsınız durumu.

*

Neyse saadede gelelim. Sadede gelmeden önce, bu arada en güzel haberlerden birini unuttum. Şu Nizip İli İYİ Parti İlçe Başkanını. Sayın İlçe Başkanı Danaoğlu, şu soğuk günlerde yağmur gibi yağan akaryakıt zamlarını protesto edeyip diye eşeğe binmiş. Ancak kaza geliyorum demez burası Türkiye yani. Sayın Danaoğlu bindiği eşekten düşmüş. Protesto da yarım kalmış. Kesin uluslararası dış güçlerin işidir bu kaza diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun Sayın Danaoğlu. Millet İttifakı olarak milletçe arkandayız. Üzülmeyin yani demek istiyoruz, Başbakanı Attan düşen bir milletin ilçe başkanının eşekten düşmesi hiçbişi.. Ben de diyorum zamlar neden durmuyor. Protestocusu böyle olur ise zamlar durur mu?

Allahım yarabbim ya! (2)

**

Sadede gelelim izninizle. Saat biri geçmeden yazıyı bitirmeliyiiz. Yoksa yağan karın altında ben kalacağım. Tüm belediyelerimizi, valiliğimizi, kaymakamlıklarımızı, kamu kurumlarını bu karlı günlere yönelik olarak böylesine organize olmalarından dolayı tebrik ediyorum.  Olabildiğince sorunsuz karlı günler geçirmemizi sağladıkları için teşekkür ediyorum. Geçen kıardan bayağı bir ders almışlar ve sıkı hazırlanmışlar.

Saat 00.45. 

Sonuç itibariyle İstanbul’da asayiş berkemal. Rahatlıkla uyuyabilirim artık.

Hepinize iyi geceler efendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.