banner460
banner128

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu bayramda; Rize, Artvin’in bazı ilçeleri ile Trabzon ile ilçelerini ziyaret etti, halkla bayramlaştı.

Geziyle ilgili burdan bakınca, sürpriz yok. Videolar, fotoğraflara yansıyanlar, konuşmalar, talepler, kalabalıklar, ve o kalabalıkların tepkileri.

Müthiş bir coşku.

Karadeniz halkı İmamoğlu’nu bağrına bastı.

Gençlerin heyecanı, insanların umudu gözlerine yansımış. Hele bir teyzenin bakışı var ki, insanın içine işliyor.

Al o fotoğrafı makamına as.

Ve o bakışı hiç unutma İmamoğlu!..

*

Sayın İmamoğlu’nun gezisi öncesi gezi duyurusu yapılan Trabzon ve Rize İl başkanlıklarının astığı afişler yer yer kesildi. Kimilerindeki endişe ve İmamoğlu korkusunun dışa vurumuydu bu vandallık. Sonra gezi ile ilgili  bu kez ‘Niye geziyor ki?” sorusu alttan alta soruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun bu eleştirilere çok güzel yanıt verdi. ‘Bayramlaşmasın mı? Memleketini ziyaret etmesin mi?”

İstanbul’da 25 yıl sonra CHP iktidara gelmiş. İmamoğlu, 25 yıllık devrin sona ermesinde birinci rolü üstlenen isim olmuş. İstanbul gibi bir şehrin, nüfusu 15 milyonu geçmiş, adı İstanbul kendi Türkiye demek olan bir kentin belediye başkanı olmuş bir isim neden bu başarının sevincini kendi yöresindeki insanlarıyla paylaşmasın. Neden bir bayramda giderek onlarla kucaklaşmasın ki?

İmamoğlu çok ta dikkatli konuşmalar yaptı. Bazılarının beklentilerine prim vermedi.

*

Gezinin faydası ne oldu? Ben bu soruya ; Sayın İmamoğlu daha Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı iken, CHP Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı görevlendirmelerini hatırlatarak vermek isterim.

Geçmişte Sayın Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine Trabzonlu olan ‘Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün ile o zaman Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Sayın Ekrem İmamoğlu özellikle kendi yörelerine gitmişlerdi. Kılıçdaroğlu, Karadeniz bölgesinde CHP’nin daha iyi tanıtılmasını, halkla kucaklaşmasına katkı sunmalarını istiyordu. Karadeniz de CHP beklenen başarıyı yakalıyamıyordu çünkü. İşte Ekrem İmamoğlu’nun bu bayram ziyaretleri de tam da Kılıçdaroğlu’nun geçmişte istediği sonucun oluşması açısından büyük fayda sağlamış görülüyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ve İlçelerinde İmamoğlu’na gösterilen ilgi bir anlamda CHP’ye yönelik olumsuz bakış açılarının da kırılmasıydı mutlaka. Hopa ve Arhavi zaten eskiden beri sola yatkın ve solun belli gücü olan ilçelerdi, İmamoğlu’na gösterilen ilgi bu desteğin daha da artacağına işaret ediyordu.

Trabzon ve ilçeleri ise söylemeye gerek yok.

*

Şimdi gelelim işin olumsuz yanına.

Malasef bir çuval inciri berbat edecek fotoğraf karesine.  Tam da Gezi Davası kararları sıcaklığını korurken. Tam da Gezi Davası’nda  70 yaşındaki Mücella Yapıcı ve arkadaşları hapse atılmışken, siz gidin Gezi Süreci’ndeki, insanları suçlamak ve töhmet altında bırakmak üzere kurgulanmış Kabataş Yalanı’na destek veren bir gazeteciyi Nagehan Alçı’yı  geziye davet edin, alıp karşınıza oturtun. Pes doğrusu! Tamam elbette muhaliflerini dışlamayacaksın ama bu kadar yanlış zamanlama ile bu kadar olmayacak tercihi bir araya getirmek bana göre hiç olmadı. 

Geçin Nagehan hanımı Ekrem bey geçin!..

Nagehan’ı geçin de; sizlere sarılan o yaşlı teyzeleri, gelecek güzel günlerin umudunu şahsınızda bulmaya çalışan genç yürekleri, ve hele de kelimilerle anlatılmayacak derecede anlam yüklü o yaşlı teyzenin bakışını unutmayın Sayın İmamoğlu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.