banner460
banner128

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü dünya çocuklarına armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı.

Korona Virüs Salgınının yıkıcı etkilerinden kaynaklı ertelenen ya da kısıtlı yapılan kutlamalar, 2 yıl aradan sonra büyük coşku, gurur, dikkat ve özlemle gerçekleşti.

Tüm yurtta coşkuyla ve gururla gerçekleşen, Basın ve yayın organlarından izlediğimiz kutlamalara, Kadıköy’ün nadide semtlerinden biri olan Acıbadem’den yükselen güneşi de eklemek isterim.

Vizyonu ‘‘Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırması ve gelişmesinde rol model olan, çocuğu merkeze alan, çocukla birlikte öğretmen ve velinin sürekli gelişimini hedefleyen öncü ve yenilikçi bir erken çocukluk eğitim merkezi olmak’’

 Misyonu ‘‘Türk Milli Eğitim Sistemi´nin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliğini temel alarak, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; Öz güveni yüksek, sorumluluk alabilen, öz kontrol sahibi olabilen. Kendini, insanları ve doğadaki tüm canlıları seven, farklılıklara saygı duyan, ilgi ve yeteneklerini kullanabilen, analitik ve bağımsız düşünme becerilerine sahip, olumlu iletişim becerileri, sanat duyarlılığı gelişmiş bireyler yetiştirmek’’ olan Ferudun Tümer Anaokulundan kutlama seçkilerini aktarmak isterim.

Tören Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ferudun Tümer Anaokulunun Müdürü Serkan FIRINCI’nın günün anlam ve önemini anlatarak yaptığı açılış konuşmasının ardından her biri ayrı özen, disiplin ve sevgiyle hazırlanan kutlama programına geçildi.

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘‘Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve öğrencilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır…’’ ve ‘‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’’ Sözlerinden yola çıkarak ve tüm öğretmenlerimizi temsilen 23 Nisan programında emeği olan her bir öğretmenimizin adını burada anmazsak olmaz.

ğretmen Ayça DÜLGEROĞLU ve Öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu ‘Witch Doktor’ Müzikli danslarının ardından, Öğretmen Elif KEKLİK ve Öğrencilerinin ‘Dünya Çocukları’ isimli müzikli dansları, Öğretmen Betül DEMİRKOL ve öğrencilerinin ‘Hayat Bayram Olsa’ isimli müzikli dansının ardından, öğretmen İlknur ATALAY ve öğrencilerinin ‘Günaydın Çocuklar’ müzikli dansı ile tüm dünya çocukları selamlandı.

Kutlama, Öğretmen Hatice YILMAZ ve öğrencilerinin ‘Bom Bom Bole’’ isimli müzikli dansları, Öğretmen Feyzan Ziba ÖZEL ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Ego Ego’ isimli müzikli dansları ile sevgi ve sevinç alkışları aldı.

Öğretmen Gamze SARIKAYA ve öğrencilerinin ‘Çalışkan Arı’ isimli müzikli danslarının ardından Öğretmen Sevgi ŞAMLIOĞLU ve öğrencilerinin ‘Özgürlük’ isimli müzik eşliğinde gerçekleştirdiği dansları ile sonlanan kutlamalarla şenlendik.

Ayrıca, İstanbul'da Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal YENİ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, Öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı 23 Nisan kutlama törenlerine değinildi. Ferudun Tümer Anaokulunu temsilen öğretmen Serap KAYA ve öğrencilerinin ‘Tebessüm’ isimli müzikli dansları ile eş zamanlı gerçekleşen bu kutlama töreninde yer aldıkları açıklandı.

Aynı gurur, aynı sevinç ve aynı coşkuyla kutlayacağımız nice bayramlar dilekleriyle çocuklarımızı bir kez daha bağrımıza basarak sevgiyle, saygıyla sarıldık.

Bayrak biziz, Vatan biziz çocuklar. Atalarımız geçmişimiz, biz büyükler bugünümüz, siz çocuklar geleceğimizsiniz. Ayrı Ülkelerde yaşayan, aynı Dünyada yeşeren filizleriz.

Bizlere bu anlamlı günde böyle anlamlı kutlamayı hazırlayıp sunan başta okul müdürü ve öğretmenleri olmak üzere tüm öğrencilerimize, çalışanlarına, emek veren ekip ve personellerine, Ülkemizin her bir köşesinde kutlamaları gerçekleştiren, emek veren tüm Okul, öğrenci, öğretmen ve velileri temsilen sizlere teşekkür ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.