banner460
banner128

Mevcut iktidar;  icraatlarının sonuçları itibariyle görülen o ki bilimsel ve kalıcı eserler bırakarak yönetmemiş ve çalışmamış.Peki ne yapmışlar ? Makyaj ve gösteri yapmışlar.Bunları çok detaylandırmaya da gerek kalmadan anlamak mümkündür.Zaten aklı selim olan herkes ne yaptıklarını ne yapmadıklarını fazlasıyla aşikar olarak anlar,görür.Onlar icraatlarını yaparlarken kamu oyu bir başka gezegende yaşamıyordu.Her şey apaçık ortada ve çok net.

 

Ülkenin geleceği için mi ? Çalışıp yönettiler yoksa bir takım yandaşlarını ve yalakalarını zengin etmek için mi ? Çalıştılar bu gerçeği halen anlamadıysanız pes doğrusu.Pes ki ne pes !! Milyar dolarlar değerindeki yollar,köprüler havaalanı ve benzeri mega projeler hangi  şartlarla,  kimlere verildi ? Hiçkimsenin doğru dürüst bildiği yok bu firmaların kimler olduğunu ?

 O projelerin tam rantabl bitmediği halde seçim arefelerinde bitmiş gibi açılış yaptıklarına şahit oluyorduk.

Hızlı tren kazaları ve bilirkişi raporları bu gerçeği fazlasıyla teyid ediyor.Anlayacağınız bu mevcut iktidar ve Sn.Erdoğanın ; biz size hizmetkar olmaya geldik.Biz bu ülkeye sevdalıyız cümleleri de seçimlerde çok oy alabilme adına kullanılmış cümleler olduğunu artık bilmeyen yok gibi istisnalar istisna olmak üzere.Bilip de bilmezden gelen menfaatçiler ve yandaşlarını saymazsak hemen hemen herkes bu acı gerçeği çok iyi biliyor bilmesine de …? Ben mi  bu ülkeyi kurtaracağım şeklindeki ruh haliyle çıt yok kimselerden.

Sonuç olarak en önemli olan hata ve başarısızlıklarının başında bu başkanlık sisteminin yürümediğini , iflas ettiğini bu kadar çok yetkilerin bir tek adama verilmesinin aslında hiç de doğru olmadığını bizzat çöken sistem alarm vererek bize kendini açıklamış oluyor.Bilerek veya bilmeyerek mega boyutta hatalar zinciri oluşturdular.Özellikle de ekonomi ve eğitim alanında tam detaylandırmaya kalkışsam değil köşe yazmak ciltlerce kitap yazmak gerekecek sebep-sonuç ilişkileriyle.

Dış politika,uluslar arası ilişkiler ve diplomasi eksi bölgede.Yönetim tarzı ve parlementonun yetkisizliği ve daha neler neler ? Anlayacağanız nereden tutsanız elinizde kalıyor.Bu sistem ve mevcut siyasi iktidar.

Sonuç olarak iktidarı realist bakış açılarıyla masaya yatırıp analiz edersek sınıfta kalıyor.Hiç bir zaman bu millete hizmetkar olmaya gelmedikleri aksine efendi olmaya geldikleri icraatlarıyla anlaşılıyor. Yeni kurulmaya çalışılan siyasi partiler de beni teyid ediyor.Olmadı olmuyor bu böyle de olamayacak deyip adeta sil baştan oyununu oynuyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.