banner460
banner128

Dar gelirlileri ve ücretlileri “Enflansiyon’a ezdirmeyeceğiz” hatta “Üstünde zam vereceğiz” söylemleriyle yola çıkan siyasi iktidar, bir kez daha sözünde durmayıp dar gelirlileri ve ücretlileri kandırdı.Sözünde durmayıp rakamlarla  bal gibi oynadı.Nasıl mı ? Açıklamış olduğu enflansiyon rakamlarıyla halkın bire bir yaşadığı ve neredeyse çığlık attığı bu ortamda açıklanan; yapay,suni ve talimatlarla belirtilen rakamlar ile reel pazar rakamlar arasında uçurumlar var.

 

Hatta hükümetin yapmış olduğu zam listesi ile dar gelirlilere verdiği zam rakamlarını da karşılaştırdığımızda aradaki oranların farkı da bu gerçeği ortaya net olarak koyuyor. Örneğin elektriğe,doğalgaza, pasaport harçlarına trafik cezaları v.s yapmış oldukları makro miktarda sayılan artışlarla; ücretlilere yapmış oldukları mikro bazda maaş artışlarını bire bir kıyaslandığında rakamlar arasındaki makasın ne çok geniş olduğu ortaya çıkıyor.memur ve memur emeklilerine yapmış oldukları yüzde 5 zam farkıyla sadece elektriğe yaptıkları yüzde altmış zamm’ın farkına bakarsanız net olarak anlaşılır.

Bir türlü krizi kabullenmeyip adını bile anmadıkları gibi hep reddiye taktiğiyle inkar ettikleri krizi halk çok pahalı bir şekilde canlı canlı yaşıyor.Enflasyon rakamlarıyla oynayarak veya talimatla düşük göstererek bir avuç saf ,ümmi kitleyi kandırmak her ne kadar mümkün olsa da kitleleri ikna etmek ve şapkadan tavşan çıkartma illüzyon oyunlarıyla kandırmaya çalışma sanatının zamanı çoktan geçmiş de sanırım iktidar ya farkında değil yahut farkında olduğu halde bu oyunu bile bile oynuyor ve günü kurtarmaya çalışıyor.

Cumhuriyet tarihinde sınıflar arası makas bunca açılmamıştı.Bu gerçeği görmenin bir diğer metodlardan biri de tv kanallarında sahada vatandaşa canlı canlı yapılan rjportajlardakı yanıtlardadır.  Hatta yine pazardaki etiket fiyatlarını görüp onların anlattıkları pempe masallarla kıyaslamaktır.

Bu hayat pahalılığıyla geçinemeyen ve haklı yere sitem eden kamu oyu sanırım Ak partiye olası bir erken genel seçimde veya zamanında yapılsa da önlerine gelecek olan seçim sandığında fazlasıyla cevap verecektir.Sadece AKP’ye değil uydusu konumunda olan MHP’de kendine düşen payı fazlasıyla alır diye tahmin ediyorum.

Sözün kısası enflasyon rakamlarıyla oynamak ateşle oynamaya benzer ve bu siyasi akım hep oynadı halen de oynuyor oynamasına ama inanıyorum ki son çifte telliyi veya zeybek oyununu bu kez kamu oyu çok büyük bir vicdan rahatlığıyla oynayacak ve siyaset arenasından onları silecek kadar da oynar diye bekliyorum.Fazlasıyla da hak ettiler.

Mevcut iktidar çok çok fazla metal yorgunu.Onları emekli edip emeklilerin ücretlilerin dar gelirlilerin aldıkları maaşla veya zamlarla geçinmeyi pratikte de onlara da yaşatmanın zamanı çoktan geldi geçiyor bile.

Enflansiyonla oynamak tavla oynamaya pul çalmaya veya zar tutmaya benzemez.Bu tür yunları oynamak tek gidişli bir yola bilet alıp uzun bir yola koyulmak demektir.Raf ömürleri çoktan geçti bile.Bu dikiş tutmadı dertler deva bulmadı görüldü ki silah ters tepti ve kendilerine döndü.Bunu ben demiyorum gizli gizli yapmış oldukları anket rakamları onlara çok ama çok şey anlatıyor da yazık ki anlamak istemiyorlar.Bu krizle bu ekonomiyle fazla kalamazlar ya gidecekler ya gidecekler ne ektilerse onu biçtiler.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.