banner460
banner128

 Size 1 milyonu bulmuş nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi haline gelmiş Esenyurt’un en büyük sornu nedir diye sorsam muhtemelen sıralayacaksınız. Gökdelenler, nüfus yoğunluğu, ulaşım, trafik çilesi... Yok bunların hiç biri değil. Bu başka bir dert.

Allah düşman başına vermesin!

*

O adı biz koymuştuk.

24 Aralık 2013 tarihiydi ve biz o günlerde çıkardığımız Gazetem adlı gazetemizin yeni sayısını hazırlıyorduk.

Esenyurt Ak Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde öylesine bir yapılaşma görmüştü ki, kendisinden sonra temel atılacak nerdeyse boş bir arazi kalmamıştı. Sadece toprağın işgali anlamında değil, gökyüzünün işgali anlamında da yapılaşmanın sınırı yoktu.  15-20-25-30 kat say sayabildiğin kadar gökyüzüne doğru uzanıp gidiyordu binalar. Başını kaldırıp baktığında dersin gökyüzüne değecekler.

Böylesi bir gelişmeyi en güzel başka nasıl başlıklayabilirdik ki? En iyi oturanı Betonyurt’tu. Biz tanımladık sonrasında da sık sık kulanılır oldu.

Allah kimseyi medyaya düşürmesin!

*

Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan demişti ya ‘İstanbul’a ihanet ettik!” diye.  Bu tanımın içinin dolduğu en güzel örneklerin başında geliyordu Esenyurt.

 Esenyurt’un bugün üke olarak tüm toplumun yaşadığı; işsizlik, pahalılık gibi sorunların yanında Esenyurt sınırsız yapılaşma ile gelen; ulaşım ve şehir içi trafik sorunu, yeşil alan kıtlığı sorunları da kana kana yaşıyor.  Kadıoğlu belediyesinin bıraktığı olumsuz miras sadece bunlarla kalsa iyi. Borçlar, davalar da cabası. Öde Bozkurt öde.. (En son haciz girişiminden nasibi alan makam koltuğunu da başkan Kemal Deniz Bozkurt’un kendisinin aldığını Damga’ya yaptığı açıklama da okumuştuk)

*

Bugün size bu sorunların yanınde Esenyurt çok önemli bir sorunundan bahsedeceğim. Bu sorun da AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan , CHP’li Başkan Kemal Deniz Bozkurt’a miras kaldı. 

Bu sorun Belediye binası.

*

Esenyurt Belediye binası da çok fazla büyük değil ama gökdelen denilirse ayıp etmiş olmazsınız. Binanın yüksekliği ve kullanıma elverişli olmaması da sorun mutlaka ama  esas sorun bina içindeki ulaşım. Yani her şeye rağmen 1 milyonu bulmuş  Esenyurt’ta trafikten çıkabilir, aradığınız adresi bulabilirsiniz ama belediye içindeki gideceğiniz yeri bulmanız kesin bunlardan daha zor. Asansöre binipte gideceğiniz yere ulaşana kadar durup kalkma sayısı TÜYAP ile  Uzunçayır’a arasında metrobüsün durduğu duraktan az olmuyor bazen. ! Sık sık ‘Tanrım beni şu belediyeden kurtar’ diye dua edenler duyabilirsiniz.

*

CHP’li Belediye Başkanı görevi devralacağı 2019 daki seçim sonrasının ilk günlerinde yanlış hatırlamıyorsam, ‘Makam olarak eski belediye binasını kullanacağım’ demişti. Bunu duyan ben, ‘Eh artık basın bürosu da oraya taşınır’ rahat ederiz diye düşünmüştüm. Geri kalan birimlerin gökdelende kalması Erhan’ın umurunda mı? Oraya gidecek vatandaşlar uğraşsın. Ne bencil olmuşuz arkadaş?

Ama olmadı. İki katlı eski binaydı. Esenyurt Belediyesi’nin kiradan kurtulduğu Dr. Gürbüz Çapan döneminde yapılmış binasıydı. 

Şimdi sevgili dostlar ben bu nedenle Esenyurt Belediyesi’ne gidemiyorum.

Belediye binası, belediyecilik işleri açısından kurumun beyni demektir. Sevgili Başkan Kemal Deniz Bozkurt, ne yapın edin bu binadan kurtulun derim. Burası kira diye biliyoruz. Başka uygun kiralık bir yer bulunamaz mı?  Esenyurtluyu da benim gibi ızdırap çeken vatandaşı da kurtarın bu çileden. Hakikaten belediye ye gelmekten imtina ediyoruz.

Kurtulana kadar o belediye de çalışanlara da, o belediye ye işi düşenlere de Allah sabır versin!

Sağlıklı günler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.