banner460
banner128

Size  İstanbul siyasetinden iki isimden bahsedeceğim İkisi de CHP’li.  Birisi Özcan Işıklar. Uzun yıllar Silivri ve Çorlu Belediyelerinde Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış, ayrıca 2009-2019 yılları arasında Silivri’de Belediye Başkanı olarak bulunmuş bir isim. Işıklar 2019 yılında da adaylığı önce Parti Meclisi’ne takılmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruma el koymasıyla zorlukla geçmiş ve aday gösterilmiş seçimi de çok az bir oy farkıyla kaybetmişti.

Diğeri hayatını özel sektörde yöneticilik yaparak kazanmış, 2019 yerel seçimlerinde de CHP’nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş ancak çok az farkla seçimi kaybetmiş Emel Bilenoğlu.

Seçimin üzerinden üç yıl geçti. Hem Sayın Özcan Işıklar, hem de Sayın Emel Bilenoğlu sosyal medya da arkadaşım. Facebook’ta da , Twitter’da da çalışmalarını takip ediyorum. O kadar. Ne şahsen kendisi beni tanır, ne ben kendisini. 

Bilenoğlu her akşam bir başka evde

Şimdi bakın; Sayın Ekrem İmamoğlu farkındadır, Sayın Canan Kaftancıoğlu farkındadır ve muhtemelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da farkındadır ki; Emel Bilenoğlu üç yıldır hemen her gün vatandaşın arasında. Ev ziyaretlerinde, iş yeri ziyaretlerinde, düğünlerde, davetlerde, işçi eylemlerinde, partinin çalışmalarında, aklınıza gelebilecek her alanda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İnanın belediye başkanları bile bu kadar yoğun halkla ilişkiler çalışması yapmıyor. Şu anda Ramazan ayı ya. Her akşam bir başka vatandaşın evinde.  Hiç kimse alınmasın ben böyle çalışkan bir siyasetçi görmedim.

Belediyeciliği iyi, halkla ilişkileri kötü bir isim: Işıklar

Peki Özcan Işıklar ne yapıyor üç yıldır. Üç yıldır Özcan Işıklar’ı görmek, cenneti bulmaktan daha zor. Işıklar, hiç bir etkinlikte yok. Son bir kaç aydır görülmeye başladı bir kaç etkinlikte ama ondan öncesi ortalıkta yok. 

Zaten Özcan Işıklar’ın belediye başkanı iken de en büyük handikabı halkla ilişkilerdi. Reklam ve tanıtımdan nerdeyse ayıp bir şeymiş gibi kaçardı. Oysa belediyeci olarak bana göre şu anda görevde olan bazı CHP’li başkanlardan bile başarılı bir başkandı. Tarım konusunda başlattığı çalışma Türkiye’ye örnek. Türkiye’de ilk Tarım lisesi. Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi. Meydanlar, çevre düzenlemeleri. Başka bazı projeler. Tamam bunlar güzeldi de. Ya arkadaş bu kadar mı ötelenir halkla ilişkiler. Tabi sadece o değil ama başka faktörlerde eklenince seçim uçar gider.

Bilenoğlu yüzde yüz aday olur ve büyük olasılıkla seçimi de kazanır

Emel Bilenoğlu yüzde yüz 2024’te aday gösterilir. Bu çalışmanın hakkını hiç kimseler gasp etmez, görmezden gelmez. 2019’da bir kaç aylık çalışmayla seçimi kılpayı kaybeden bir adayın seçim kazanma ihtimali  bu kadar yoğun çalışmadan sonra mutlaka çok daha fazladır. Eğer emeğin bir karşılığı oluyor ise de, Bilenoğlu muhtemelen o seçimi kazanır.

Işıklar’ın aday gösterilmeme ihtimali seçim kazanma ihtimalinden daha fazla

-Peki Özcan Işıklar. Işıklar’ın aday gösterilme şansı zor gibi.  Zor çünkü bir önceki adaylıkta PM’den geçememiş ve sonrasında seçim kaybetmiş bir ismin 2024’te PM’den hangi saiklerle geçebileceği düşünülebilir ki. Ha denilebilir ki, "Bakın dünürü Muharrem İnce ayrı parti kurmasına rağmen,  Özcan Işıklar CHP’den ayrılmamış hatta Silivri İlçesinde Memleket Partisi ilçe teşkilatının kurulmasına bile engel olmuştur. Adaylık yeniden hakkıdır.” Bence zor. Zor çünkü Işıklar CHP’de kaldı da CHP için ne yapıyor? Üç yıldır ortalıkta görünmeyen insan ne yapabilir ki?  Varsa söyleyeceği, buyursan açıklasın. Sayfalar açık.

-Her şeye rağmen aday gösterildi diyelim. seçim kazanma şansı ne olur? Bilenoğlu kadar şansı olmaz.  Siyasette 24 saat bile yeni gelişme için çok uzun bir zamandır kuşkusuz  ama  yine de   tekrar vurguluyayım bana göre, Işıklar’ın aday gösterilmeme ihtimali, seçim kazanma ihtimalinden daha az. Peki bu yazı niye diyeceksiniz. Sayın Işıklar son günlerde bir iki programda görünür olup, CHP Belediye Meclisi'nde de grup sözcüsü değişince Işıklar'ın bundaki rolü ve adaylığı üzerine bazı düşünceler kamouyonu yansıyınca biz de durumu yazalım diye düşündük. Tabi bir de karşı tarafta çok çalışan bir insanın Bilenoğlu'nun hakkını teslim etmek lazım. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.