banner460
banner128

Esenyurt’ta bir kebapçı gelen 44 binTL’lik elektrik faturasını tepki göstererek,  ‘Artık kapatıyoruz. 44 bin TL’lik fatura mı olur!” diyerek pankart asmış.

24 dairelik apartmanda oturuyorum. Apartman girişinde posta kutuları var dairelerin. Altında da faturaların bırakıldığı kutular. Faturalarımı seçerken ister istemez diğer faturalar da insanın dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda ‘Elektrik borcunuz ödememiştir’ şeklinde uyarı taşıyan faturalar en fazla bir-iki tane olurdu. Şimdi nerdeyse yarısı. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. E biz de zorlanıyoruz. Hangi birini ödeyelim. Hepsi uçuyor.

*

Yoğurt yapmak için Silivri’deki çifliklerden süt getirtiyorum. Haftada bir gibi de alıyorum 3 kilo ya da 5 kilo.  İnanın son dört aydır nerdeyse hemen her alışımda sütün kilosuna zam geldi. Bir sonrakini aynı fiyata alamıyoruz.

Bütün bunları yaşarken geçen gün ilginç bir olayla karşılaştım.

*

Bindiğim bir toplu taşıma aracında bir genç. Elinde elektrik faturaları kesilen araç.  Döndüm ‘O faturaları kesenlerden biri de sensin desene” dedim.

Güldü.

Hiç aklıma gelmeyen bir kaç cümle söyledi.

-“ Abi sabahtan beri aldığım tepkiyi bir ben bilirim bir de Allah. Kimle karşılaşsam tepki. Apartmanlara girer çıkarken insan artık tereddüt ediyorum. Bir günü birisi çıkıp öfkesini bizden çıkaracak diye, korkuyorum!”

Akşama doğru geliyordu. Belli ki faturaları kesmiş evine gidiyordu. Ama yüzündeki yorgunluğu, gözlerindeki sıkıntıyı görseniz...

-Neden yani insanların senin fiyatlarını ayarlamadığımı bilmiyor mu? Senin kabahit ne ki? Dedim

-Abi biliyor tabi çoğunluğu. Ama insanlar yine de senle karşılaşınca sana kusuyor.

Faturalarla, zamlarla ilgili tepkiler ülkenin her bir yanından geliyor. Ama fatura kesen emekçinin suçu yok ki. İnsanlarımızın bu çalışanlara karşı tepki göstermesine gerek yok. 

*

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin ekonomi kurmayları’ Durumun farkında’ olduklarını ‘Mağduriyeti gidereceklerini’ ifade ediyorlar ama, ortada henüz böyle bir şey yok. Asgari ücrete, dargelirlinin maaşına yapılan zamlar çoktan buhar olup gitti.

Ve insanlar boşuna demiyor. Bu iktidarın anamuhalefeti ‘Mazottur’ diye. Mazota gelen zam her şeye zam demek çünkü.

Böyle bir süreçte hayat yolculuğu. Bu sıkıntı hepimizi yoruyor. Umarım maaşlara, asgari ücrete doğru düzgün bir zam yapılır da insanımız bir parça nefes alır. Ne

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.