banner460
banner128

"TANZANYA'DA ASGARİ ÜCRET 200, TÜRKİYE'DE 190 DOLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ekonomik kriz nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceği iddiasına ilişkin, "Anayasa bu yetkiyi veriyor mu yürütmeye? Kendin batıracaksın, sonra OHAL ilan edeceksin. Neden istifa etmeyi düşünmüyorsun, OHAL’i düşünüyorsun? Sorumlu sensin. “dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçe kanun teklifinin görüşmelerinde söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, şunları söyledi:

“Bu kürsüde her zaman gayet açık ve net konuşmamız gerekiyor. Memleketi batırdınız. Tarihin en ağır ekonomik buhranıyla toplumu karşı karşıya bıraktınız. Toplumu büyük bir işsizlikle, derin bir yoksullukla, enflasyonla baş başa bıraktınız. Sorun sistemde.

Başkanlık sistemi güzellemeleri yapılırken 1 Bulgar levası 1 liraydı, bugün 1 Bulgar levası 8 lira. Yoksul Afrika kıtasında Mali’de, Tanzanya’da asgari ücret 200 dolar. Bugün Türkiye’de şu an itibariyle 190 dolar. Siz, asgari ücreti artırın ama önce gerçek tehlike olan enflasyonla, hayat pahalılığıyla mücadele edin. Gerçek tehlike o çünkü. İnsanların alım gücü eridi. Milletin Merkez Bankası’nı bile iflas noktasına getirdiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.