banner460
banner128

Kadın esnafla dayanışmaya çağrı

Silivri Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Öznur Kırkıcı, yazılı bir açıklama yaparak Silivrili vatandaşları kadın esnaflarla dayanışma içinde olmaya, alışverişlerini onlardan yapmaya çağırdı.

Kırkıcı’nın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Değerli Silivri’liler;

Son yıllarda yaşadığımız Covid-19 pandemisinin sonuçları ve bir süredir ekonomide yaşanan daralmanın etkisiyle işleri bozulan ve kepenk kapatan esnaf sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ne yazık ki yaşanan bu olumsuzluklarda kadınlarımızın daha fazla etkilediği bir gerçektir. Oysa kadın girişimcilerimizin ekonomik ve sosyal kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi toplumsal açıdan çok önemlidir. O nedenle biz ekonomik krizle iyice bunalan esnafımızı koruyabilmek adına tüm Silivri halkını Silivri esnafından, özellikle kadın esnafından alışverişe davet ediyoruz.

Kadının sosyal ve ekonomik yaşamda güçlü olmasını sağlamak ve dezavantajlı durumundan dolayı kadın esnafın birbiriyle dayanışmasını yükseltmek amacıyla tüm Silivri’lileri alışverişini kadın esnaftan yapmaya davet ediyoruz.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla başlattığımız bu kampanyada ilçemizin merkezi başta olmak üzere farklı mahallelerindeki kadın esnaflara ziyaretler yapılacak. Kadın esnafla dayanışma hissettirilerek onların yalnız olmadığını, kadınların dayanışmasıyla yaşamlarının daha da güzelleşeceğini, kadın esnaflardan alışveriş yapılmasının öneminin bilince çıkarılması amaçlanmıştır.

Hazırlanan afişin erebildiğimiz tüm esnafın vitrinine asılması sağlanacak. Ve bu yolla kadın esnafın istihdamının desteklenmesi çalışmalarına hız kazandırmak, bu yöndeki faaliyetleri özendirmek ve teşvik etmek ve kadınların işgücüne katılmalarının önünde bulunan engelleri ortadan kaldırmak amacıyla benzer kurum ve kuruluşlar ile birlikte projeler geliştirilecektir. Temel amacımız kadınların işgücüne daha fazla katılım sağlamaları, kendi işlerini kurabilmeleri; kısaca kendi ayakları üzerinde durabilmeleridir.

KADIN ESNAFIMIZ ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Kadın girişimciliğinin yaygınlaşmasını, kadının toplum içinde ve ekonomide güçlenmesini destekleyen ve şiddete karşı her zaman kadınların yanında olan Silivri Kadın Girişimcileri Derneği olarak tüm Silivri’lileri alışverişlerini kadın esnafta yapmaya çağırıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.