banner460
banner128

Emeklilerin Bayram ikramiyesinin açıklanması bekleniyor

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala emekliler tarafından bayram ikramiyeleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Her dini bayramda emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri geçen yıl 1100 TL'ye yükselmişti.

Bir yandan ikramiyenin 2 bin Tl’ye çıkarılabileceği konusunda görüşler ileri sürülürken, diğer yandan emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin bir kurala bağlanması ve her yıl enflasyon oranında artırılmasının planlandığı kamuoyuna yansıyor. Eğer ikramiyeler enflasyon oranında artırılırsa, bu Ramazan Bayramı’nda bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek. Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2022 Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihine denk geliyor. Emekli ikramiyelerinin de bu tarihten önce hesaplara yatması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.