banner460
banner128

Devletin birliği için esnaf kültürü yaşamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Türkiye genelindeki halk otobüsçüleriyle buluştu. Halk otobüsçüsü esnafının sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda Kılıçdaroğlu, toplu ulaşımda her ilde ayrı olan uygulamaları bir kurala bağlamak için bir kanun teklifi hazırlayacaklarını ifade ederek, esnaftan destek istedi. Kılıçdaroğlu, Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de “Ortak akılla sorunlara beraber çözüm üreteceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Antalya Halk Otobüsçüleri Buluşması’nda halk otobüsçüsü esnafının sorunlarını dinledi. Toplantıda, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Odası Başkanı Yasin Aslan, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Oda Başkanı Göksel Ovacık, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TOHOB) Ulaşım Danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin, sorun, talep ve önerilerini dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK

Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu bulunmadığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir sorunu çözmek istiyorsanız sorunu yaşayanı dinlemek zorundasınız. Masanın başında oturup sorunu çözemezsiniz. Sorun neyle çözülür akılla, mantıkla, istişareyle, bilgiyle, birikimle ve en önemlisi deneyimle çözülür. Yani devleti yönetenler sırça köşkte oturup ben sorunu çözeceğim dediği anda bilin ki o sorun çözülmez” dedi.

ESNAF BAKANLIĞI GEREKLİ

Bir Esnaf Bakanlığının olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Esnaf rahmetli Özal’ın deyimiyle toplumun orta direğidir. Esnaf Bakanlığı olursa derdinizi anlatacak bir yeriniz olur. Esnaf kültürünün yaşaması lazım. Bu, devletin birliği ve dirliği açısından da önemlidir. Bunu yaptığımız zaman esnafımız da devlet de daha güçlü olacak” diye konuştu.

KİŞİ BAŞI ÜCRET ÖDENMELİ

Ücretsiz taşınan 65 yaş üstü yolcular için devletten biniş başına ücret alınması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bugünkü dijital ortamda bunu tespit etmek mümkün mü mümkün. O zaman niye otobüs başına ödeme yapılıyor. Böyle bir ortamda otobüs başına para ödeyeceğiz demek görevden kaçmaktır” dedi.

KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAĞIZ

Otobüsçü esnafının her belediyede ayrı uygulama olmasından yakındığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Her ilde ayrı bir kural var bunun da değişmesi lazım. O yüzden sizin bir kanuna ihtiyacınız var. Bir kanun teklifi hazırlayacağız sayın başkanlar size göndereceğiz. Fazla değil en geç bir ay içinde bu sizin elinizde olacak. Kanun teklifini hazırlayıp size de hükümete de göndereceğiz. Bizimkini kabul etmezse sen hazırla biz sana da destek veririz diyeceğiz.”

DESTEK VERİN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, her şeye zam geldiğini halk otobüslerinin maliyetler nedeniyle zorlandığını belirterek, şunları söyledi: “Tekerleğe, mazota zam geliyor, yolcu taşımaya zam gelmiyor iyi de siz nasıl geçineceksiniz? Yeniden değerleme oranı doğrultusunda bir öneri geldi. Bizim hazırlayacağımız kanun teklifinde bu da olacak.

Mesela kanunda yeniden değerleme oranında zam yapılacak diye bir ibare olursa belediye başkanı karşı çıkamaz. Biz onun gereğini yapacağız. Sizler sadece bizim vereceğimiz kanun teklifini destekleyin. Hükümete de çağrı yapın.”

ESNAFIN YANINDAYIM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, prensip olarak hem taşıyanın hem de taşınanın memnun olacağı bir ulaşım ilkesini benimsediklerini ifade ederek, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da ulaşım esnafımıza hep sahip çıktım sahip çıkmaya da devam edeceğim. Ulaşım konusunda tüm tarafları dikkate alıyoruz. Herkesin hakkını koruyan, sürdürülebilir bir ulaşım için çalışıyoruz” dedi.

PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, pandemi koşulları, akaryakıta gelen zamlar, motorlu araç sayısındaki artış, göç ve nüfus artışının kent içi ulaşımı olumsuz etkileyen sebepler olduğunu anlatan Başkan Böcek, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde toplu taşımada yolcu sayısı yarı yarıya azalmıştır. Özel araç kullanma talebi önemli oranda artmıştır. Bu durum kent ulaşımına büyük bir yük getirmiştir. Yine benzer bir şekilde Antalya motorlu araç sayısı bakımından Türkiye’de 4’üncü, motosiklet sayısı bakımından İstanbul’dan sonra 2’inci sırada yer almaktadır. Koşullar her ne olursa olsun tüm zorluklara rağmen hiçbir bahane üretmeden ulaşım konusunda tüm engelleri aşarak hizmet üretmeye devam edeceğiz.”

ULAŞIM ANA PLANI ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut 7 ilçeyi kapsayan ulaşım ana planının 19 ilçenin tamamını içerecek şekilde yeniden planlamasını yaptıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, “Konuyla ilgili Ulaşım Çalıştayını 76 kurum kuruluşun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Kent içi ulaşım rahatlatılacak 13’ü ana kavşak olmak üzere toplam 41 kavşak düzenlemesi yaptık. Yoğun olan 2 kavşakta akıllı kavşak uygulamasına geçtik. Bu sayıyı yoğun kavşakları dikkate alarak 25’e çıkarıyoruz” dedi.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Ulaşım emekçilerinin fikir ve önerilerini almak için bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Böcek, “Ortak akılla sorunlara beraber çözüm üreteceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Biz her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnafımıza destek olacağız. Az önce birlik ve oda başkanları bizi örnek gösterdi. Ödemeleri geciktirmeden rahatça yapan iki belediyeden biri olduğumuzu ifade ettiler. Ulaşım esnafının içinden gelen biri olarak, her zaman yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM ESNAFINDAN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan da, ulaşım esnafı olarak Büyükşehir belediyelerine göbekten bağlı olduklarını belirterek, istek ve önerilerde bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in pandemi süreci içerisinde 2 yıl boyunca 1 TL mazot desteği, yine ücretsiz seyahat kapsamındaki vatandaşlar için 66 kuruş destek verdiğini anlatan Yasin Arslan, 1 Kasım itibariyle de bu 66 kuruşun 1 TL’ye çıkarıldığını kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in verdiği destekler sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarını belirten Arslan, “Allah razı olsun. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.