banner460
banner128

Altınkök:Silivri’de arsa fiyatları artacak

Silivri Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, geçtiğimiz yıl Silivri’de arsa fiyatlarının yüzde yüzlere yaklaşan oranlarda arttığını hatırlatarak, 2021 yılında da özellikle yılın ikinci çeyreğinde fiyatların yüzde 50 oranında daha yükseleceğine işaret etti.

Gayrımenkul Uzmanı Altınkök,  emlak sektörü açısından Silivri ve çevresinin geleceğini değerlendirdi.    Altınkök’ün ‘Bir Silivri’  başlıklı değerlendirmesi şöyle:

...

BİR SİLİVRİ..

Silivri ile ilgili ekonomik kultürel degisimleri ve gelismeleri uzun yıllardır izliyorum.

Efendim;

Silivri emlak ve gayrimenkul  gelisimi acısından çok degişik ve her gecen yıl degerlemesi artan bir ilçe konumunda olsasına rahmen “hala ucuz “ dedigimde ne dersiniz..!

Beğendiğinizi biliyorum. Tabiki bu begenmeler yatırımlarını Silivri'de yapanlar için ,ya yapamayanlar veya yapmayanlar..

2018 yılı içerisinde yazdıgım köşe yazısında Silivri'de arsa ve arazı degerlerinin artacagını  şu anki fiyatlara pahalı diyenlerin 2020 ve daha sonrası fiyatları hayal bile edemedikleri ongörüsünde bulunmustum.. Şimdi ajandalarını ve notlarınızı actıgınızda onunuze cıkan fiyatlara baktıgınızda ne demek istedigimi anlamışsınızdır..

Yeni bir öngörüye ve degerleme yapmaya ne dersiniz.?

Silivri gayrimenkul ve emlak fiyatlarında çıkıs net bir sekilde 2021 ikinci çeyreginde büyümeye devam edecektir. Çok iyi bir varsayım derseniz bunu yasayarak görecegiz..

Gayrimenkulda kazanc gelecekte gelisen bolgeleri gormek analiz etmek  iyi bir MESLEKİ YETERLİLİK ve TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ olan Emlak Danışmanlık firmaları ile çalışmak ,hizmet almakla olacaktır.. Silivri nin bir kaç bolgsindenornek verecek olursak ;

Selimpaşa da 300,350 tl ,Ortaköyde 250,300 tl, Kavaklıda300 tl gibi fiyatlara çok diyenler ....

Şu  an Selimpaşada 650 ,750 tl , Ortaköyde 500,600 tl, Kavaklıda 550,650 tl fiyatları görünce şaşırıyorsunuz ama şaşırmayın..

2021 ikinci ceyreginden itibaren Silivri bolgelerinde  tarla veya arsalarda %50  ye varan artısların ysanacagını hep birlikte görecegiz..

 Hayal mi diyorsunuz.

O zaman İstanbul'dan Silivri'ye dogru gelen bir dalganın  gec olmadan farkına varın derim..

Lütfen İstanbul'un  batıya açılan kapısı Silivri'yi  asla baska yerlerle mukayese etmek yanılgısına düşmeyin. Dev İstanbul'un karşısında gelismeye acık ve fiyatların hala en uygun oldugu yer sizce neresidir.. Silivri dediginizi duyar gibiyim.. Aynen öyle.

Bir kere İstanbul'un en büyük arazisinin yasam alanların oldugu  ve yatırımların son derece hızlı gelecegi bir yerdir ..

Üstelik konum itibarı ve ulasım yolların anlatmaya bile gerek yok.

Farkında degilmisiniz ilçenin ozelliginin en küçük bir yerel sorunu öylesine maharetle dillendirebiliyor ki, o sorunu bir anda ulusal veya uluslararası boyuta taşınabiliyor.

Bu potonsiyeldir bu gelismenin kalkınmanın ve gelecekte degerlenmenin göstergesidir.

Şunu unutmayınız ki  3 yıl öncesi fiyatlarla bugunkü fiyatlar arasında olusan artısın tam anlamıyla bir 3 yıl sonrasını şimdiden görün...

Ben gözlem ve işime verdigim onem bakımıdan yasadıgım yerin  gelecegi ve gelisimi konularında çok deneyimli olduğuma inanırım.

Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak?

Yatırımlarda her zaman için  artık basit soylemleri eş,dost,akraba,hemşeri...vs  boyle dedi soyle soyledi laflarını  artık bir kenara bırakıp  kurumsal meskeki  emlak danısmanlarından dogru bilgi almak ie baslayın..

Benden söylemesi.

Silivri'de gelecek 5 yıl içerisinde olusacak olan fiyatlar onunuze geldiginde şu an soylediginiz gibi  yaa  2 yıl once boyle degildi deyip kacan fırsatlar için çok gec olabilir..

Unutmayın ki  herkes bakar.. Ama görebilmek çok onemlidir..”

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Altınkök
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.