banner460
banner128

Yeni bir yılın ilk haftasından merhaba.

Durum’dan, Durum’un durumundan bahsetmek, bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.

Sevgili dostlar, 2011 yılından bu yana medya dünyasında çıkardığımız yayın organlarıyla var olmaya çalışıyoruz. Önce Fark adında bir günlük gazete çıkardık ortağımız Oğuzhan Bek ile. Daha sonra karşılıklı anlaşarak bu kurumu kapattık. 2015 yılından sonra ise İstanbul üçüncü seçim çevresine hitap eden haftalık periyodlu olarak Durum Gazetesi’ni çıkarmaya başladık.  Aynı dönemde durumgazetesi.com.tr haber portalımızı da yayın hayatına soktuk.

*

Aynı göğün altında yaşıyor, aynı gemide aynı dalgalarla boğuşarak yol alıyoruz. Pandemi ile birlikte basılı gazeteyi sürdürmede zorlandık. İnternet sitesine ağırlık vermeye başladık. Zaten dünyada o kadar küçüldüki her şey anında bir tıkla dünyanın bir ucundan öbür ucuna ulaşır oldu. Haberler bir gün sonra değil, bir saat sonra bayatlar hale geliyor.

Gelişen süreçle birlikte gazeteler;  iyi bir araştırma, analize, değerlendirmeye, editöryel çalışmaya, gelişen olayların yeni açılımlarını yakalamaya, etkilerini araştırmaya dönük çalışmalar yapabildikçe etkili olacak. Yoksa gün içinde gelişen olayları ertesi gün vermekle bayat haber servisi yapılmış olacak ki bunun da bir karşılığı, hükmü olmayacak.

Buna karşın internet haberciliği anında haberi yayınlama olanağı veriyor. Dağıtım sorunu yok. Anında okura oluşabiliyor. Üstelik bölgesel kalmaya da gerek yok. Dünya’ya açık bir pencere.

*

Süreç içinde durumgazetesi.com.tr haber portalımıza, gönüllü olarak yazılarıyla çok önemli katkıda bulunan değerli yazarlarımız;  Sayın Mehmet Necati Güngör’e; Sayın Süleyman Yağız’a, Sayın Aytekin Kömürgöz’e, Sayın Yasemin Derin Saraç’a, Sayın Kadriye Demircan’a, Sayın Perihan Koca’ya, Sayın Mustafa Kazım Aydın’a, Sayın Levent Donduran’a, Sayın Hıdır Karademir’e, Sayın Hidayet Ceylan’a, Sayın Rıza Yener’e, Genç kalemimiz Sayın Hatice Dicle Ekmen’e yürekten teşekkür ediyorum.

*

Yukardaki isimlerden; Kadriye Demircan, Mustafa Kazım Aydın, Levent Donduran ile ben İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden aynı sınıftan arkadaşlarız. Bizim sınıftan her arkadaşımız doğal yazarımız.  Kadriye Demircan aynı zamanda sınıf başkanımızdı. Kendisi DYO'da yöneticilik yaptı. Şimdi Antalya'da yaşıyor ve bizlere katkıda bulunuyor. Mustafa Kazım Aydın Milliyet ve ek yayınlarında uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü dahil bir çok görev yaptı. Levent Donduran, Cumhuriyet Gazetesi'nde başladığı meslek yaşamını çok çeşitli kurumlarda, yazarlık ve yöneticilik yaparak sürdürdü.  Yasemin Derin Saraç ta bizim okuldan. Saraç'ta, Hürriyet başta olmak üzere bazı kurumlarda editör olarak görev yapmış deneyimli bir meslektaş.  

*

Süleyman Yağız bey,  1970'lerin başında sol bir yayın olarak gündeme damga vuran Yeni  Ortam  Gazetesi'nde direk yazar olarak başladığı gazetecilik yaşamında  çok uzun yıllar görev yapmış, DSP eski Milletvekili ve Ecevit'in son genel sekreteri. Mehmet Necati bey,  Cumhurbaşkan Demirel'in danışmanlığını yapmış, devlette üst makamlarda  bulunmuş, devlet deneyimi olan bir isim. Aytekin Bey, ulusal gazetelerde uzun yıllar görev yapmış, dünyadaki gelişmeleri çok iyi izleyen tecrübeli bir isim. Perihan hanım sanat dünyasından. Almanya'da yaşayan Hıdır Karademir, 1970 öncesi Almanya'ya gitmiş, 50 yılı aşkındır Almanya'da çalışan bu süreçte Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde önemli görevler üstlenen, bu partiden Avrupa Parlamentosu'na milletvekili adayı gösterilen ve şu anda da hem Offenbach İl Genel Meclisi, hem de belediye meclis üyeliği görevini sürdüren bir arkadaşımız. Melbourne'de yaşayan Hidayet Ceylan arkadaşımız ODTÜ mezunu Maden Mühendisi. Okulu bitirdikten sonra bir süre Çankaya Belediyesi'nde çalıştıktan sonra 1990'lı yıllarda ailesiyle birlikte Avustralya'ya göçmüş.  Şu anda Melbourne de bir belediye de çalışıyor. Sanat ve Edebiyat ile yakından ilgileniyor. Yine Rıza Yener arkadaşımız da bir süre İstanbul'da görev yaptıktan sonra Fransa'ya gidip burada ekmeğini kazanan bir emekçi. Uzun yıllardır Fransa'da yaşayan Yener, şu anda kendine ait işletmelerde yöneticilik yapan bir işadamı. Genç Kalemimiz Hatice Dicle Ekmen ise Beykent Üniversitesi'nde eğitimi sürdüren bir öğrenci. Arkadaşlarımızın  her yazısını yayına hazırlarken keyifle okuyor, okurken; siyasetten-ekonomik gelişmelere, kültürden-sanata, yaşamın her alanındaki  günlük gelişmelere ilişkin çok önemli bilgiler ediniyorum.  Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.  

*

Bu arada gazetemize kıymetli yazılarıyla katkıda bulunan Mehmet Ekmen’i kaybettik. Mekanı cennet olsun. Işıklarda uyusun.  Bizim için büyük acı oldu. Mehmet bey’i Gerçek Gazetesi Yayın Yönetmeni olduğum günlerde tanımıştım. Orada gazeteye yazılar yazmaya başlamıştı. Daha sonra da bize katkı da bulunmaya çalışmıştı. Sevgili kızı Hatice Dicle Ekmen için daha büyük acıydı tabi. Baba acısını yaşayanlar bilir. Uzun bir süre  o da yazılarını yazamadı. Biz de zaman zaman ‘Yazmasını istesek mi’ diye düşündük ancak acılarını depreştirmek istemedik zaman geçsin istedik biraz. Ve tam da yeni bir yıl başlarken, ‘Yeni bir hayata başlamak’ başlıklı yazısıyla bizlerle oldu. Bu da bizim sevincimizdi. Acılarımıza, kayıplarımıza rağmen hayat devam ediyordu, edecekti.

*

Sevgili okurlar, hepimiz şu pandemi koşullarında, dengesini kaybetmiş ekonomik düzende, önü alınamaz zamlarla iyice bir hırpalandık. Ne devlet desteğimiz var ne de herhangibir kurum ya da zengine sırtımızı dayamışız.   Bazı kurumlardan, tüm bölgesel medya organlarına verdikleri çok cüzi karşılığı olan ilanlardan alıyoruz zaman zaman. Hepsi bu.

*

Yıllarca gazete de yönettim, gazete de yayınladım. İnanın internet sitesi yayınını sürdürmek gazete kadar zor. Tahmin ettiğinizden de fazla zamanınızı alıyor. Bunun da bir maliyeti var. Vergi mükellefisiniz. Hiç bir şey yapmasanız bile asgari bazı masraflarınız her ay demirbaş gibi karşınızda.  Başka da işimiz yok. Ancak çok sevdiğimiz  bir işi yapıyor, keyfiyle de durumu idare etmeye çalışıyoruz. Her kesime, kişiye saygılıyız. Bu ülkenin kanını emenlerin, halkı soyanların, yalancı-düzenbaz-sahtekarların semtimizde yeri yok. Zaten yaklaşmazlar. 

 Ülkemiz iyi oldukça, sizler iyi oldukça bizler de iyi olacağız. 

Hepinize mutlu yıllar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeki İçöz 2 yıl önce

Çok zor koşullarda başarılı gazetecilik yapıyorsunuz. Sıkıntılarımızın azaldığı, iyi haberlerin çoğaldığı güzel günlerin gelmesi dileği ile, kolaylık ve başarılar diliyorum .