banner460
banner128

Ukrayna’da toplu mezar iddiası!

Ukraynalı Gazeteci Gülsüm Khalilova, Kyiv’in Motıjın köyünde bulunan toplu mezarların dünya basınına gösterildiğini duyurdu.

Ukraynalı Gazeteci Gülsüm Khalilova, Rus Ordusu’nun terk ettiği bölgelerde sokaklardaki cesetgörüntülerini paylaşırken,  bir toplu mezarın bulunduğunu ve bu mezarın dünya basınına gösterildiği görüntüleri paylaştı.

Rus Ordusu başta Kiev olmak üzere bazı bölgelerden çekilirken geri de savaşın enkazı ve ceset dolu sokaklar bıraktı.

Gazeteci Khalilova sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Rus askerlerinden temizlenen Kiev etrafı bölgelerde infaz edilen sivillerin cesetleri ve toplu mezarları bulunmaya davam ediliyor...Yetkililer 280 vatandaşın olduğu toplu mezarların bulunduğunu aktarıyor”dedi.

Zelenisky: Rusların‘savaş suçlarına’ son verilmeli

Öte yandan yine CNN ınternatıonal’da yer alan bir habere göre; Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky,   durumu 'soykırım' olarak niteleyerek Rusların "savaş suçlarına" son verilmesi çağrısında bulundu.

Zelensky, Ukrayna'nın başkenti yakınlarındaki bir kasaba olan Bucha'yı ziyaret etti ve caddeye  saçılmış sivil cesetleri basın mensuplarına gösterdti.

Rusya red etti

Rusya, Ukrayna güçlerinin tekrar kontrolü ele aldığı Buça'da elleri bağlı şekilde öldürülen sivil görüntülerinin ortaya çıkması sonrası yöneltilen 'savaş suçu ithamlarını' reddetti.

Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca Buça'da öldürülen sivillerin görüntülerinin Batılı basın kaynaklarına servis edilen Ukrayna'nın "üretimi" olduğunu ileri sürdü.

Yapılan yazılı açıklamada, "Rus ordu güçlerinin kontrolü altında bulunduğu sırada bu bölgede tek bir kent sakini şiddet faaliyetlerine maruz kalmadı" denildi.

Bakanlık, Rus ordusunun 452 ton insani yardım malzemesi dağıttığını da ileri sürerken, "Şehirdeki herkes kuzeye özgürce gidip bölgeyi terk etme imkanına sahip oldu" denildi. Açıklamada 30 Mart'ta tüm Rus askeri unsurlarının şehirden ayrıldığı da belirtildi.

Ruslar bazı bölgelerden çıkarıldı

Öte yandan Gülsüm Khalilova’nın yaptığı paylaşıma göre, Ukrayna güçleri, Rus birliklerini aşağıdaki bölgelerden çıkardı:

Demidov, Dymer, Litvinovka, Gavrilovka, Kozarovichi, Zhovtneve, Glubovka, Yasnogorodka, Talakun, Sukholuchye, Lipovka, Gavronshchina, Makovishche, Nikolaevka.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.