banner460
banner128

Ukrayna işgal ediliyor

Rusya, Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı. Ukrayna, "Tam teşekküllü işgal başladı" açıklamasında bulundu. Putin'in Donbas'a harekat emri vermesi sonrası ABD Başkanı Biden, "ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir" diye konuştu. Batı ülkelerinden peş peşe kınama ve yaptırım mesajları geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ülke çapında sıkıyönetim ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonun ardından askeri birlikler Ukrayna topraklarına girerken hava saldırıları da başladı. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Son dakika açıklamasına göre, Rus askerlerinin Kiev’e girmek üzere olduğu bildiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.