banner460
banner128

Trump'tan Hilal  Kaplan'a : Gazeteci olduğunuza emin misiniz?

ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın toplantısının soru-cevap bölümünde S Hilal Kaplan'a, "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?” demesi gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmelere ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Trump, toplantının soru-cevap kısmında ikinci soruyu soracak gazeteciyi Erdoğan’ın seçmesini istedi. Ancak bu sırada “sadece dostane muhabirler” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump, Erdoğan’ın seçtiği  Hilal Kaplan'ın kendisine soru yöneltmesinin ardından, "Gazeteci olduğunuza emin misiniz? Neden Cumhurbaşkanınıza soru sormuyorsunuz? Türk hükümeti adına çalışmadığınıza emin misiniz?” dedi.

Hilal Kaplan kimdir?

Hilal  Kaplan 15 Ağustos 1982’de İstanbul’da doğu ve Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra girdiği Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansına başladı. Burada öğrenimi devam ederken hem okulunda, hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. 27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının arifesinde iki başörtülü arkadaşı ile birlikte “Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık” başlığı ile bir metin yayınladı. Şu anda TVNET’te yayınlanan siyasi içerikli “Muhalif” başlıklı programı hazırlayıp sunmaktadır. Ayrıca A Haberkanalında Zeynep Bayramoğlu’nun yönettiği “Her Yöne 80 Dakika” başlıklı tartışma programında yorumculuk yapmaktadır. Kaplan, kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile evlidir.

Anahtar Kelimeler:
Donald TrmupHilal Kaplan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.